Cookie- og privatlivspolitik


Få skovlen under internetsvindlere

Nyt værktøj kan låse computere op, hvis de er inficeret af det frygtede CoinVault-program.

Internetbrugere har fået et nyt våben i kampen imod svindlere, der låser deres computer og kræver penge for at låse den op igen. Sikkerhedsfirmaet Kaspersky Labs har i samarbejde med en specialenhed hos det hollandske politi skabt et onlineværktøj, der i mange tilfælde kan låse din computer op uden at du skal bukke under for afpresningen.

Siden november 2014 har en af de helt store trusler på internettet været programmet CoinVault. CoinVault er et såkaldt ransomware-program, der bliver sendt ud via e-mail, forklædt som ZIP- og PDF-filer.

Når du åbner PDF-filen, starter programmet og krypterer din computer, så du ikke kan åbne dine filer. Herefter kræver programmet at du betaler 0,7 Bitcoin, cirka 1100 kroner, for at dekryptere din computer igen. Beløbet stiger for hvert døgn, du ikke betaler.

For nylig beslaglagde det hollandske politi en central server for CoinVault-svindlerne og på den fandt de en lang række af de dekrypteringsnøgler, der skal til for, at låse ofrenes computere op igen. I samarbejde med Kaspersky har de lavet et onlineværktøj, der automatisk finder den rigtige nøgle.

Værktøjet er ikke perfekt endnu, da det ikke var alle krypteringsnøgler, der lå på den beslaglagte server, men efterforskningen fortsætter, og der vil løbende blive tilføjet flere nøgler.

Er du en af dem, der har været så uheldig at åbne en fil, der viste sig at være CoinVault, så har Kaspersky Labs lavet en guide til, hvordan bruger onlineværktøjet, og hvilke oplysninger, du skal bruge. Guiden finder du her: Kaspersky

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Test din pc-sikkerhed

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTest din pc-sikkerhed

Tag testen og find ud af, hvor sikker din pc er.

Læs mere

Gør din computer helt sikker

Gør din computer helt sikker

Beskyt din computer mod virus og malware med gode sikkerhedsprogrammer og masser af nyttige råd.

Læs mere

Gratis antivirus fra AOL

Gratis antivirus fra AOL

Hvis din computer mangler beskyttelse, og du ikke vil bruge flere hundrede kroner på at købe et antivirus program, tilbyder AOL et nyt gratis alternativ.

Læs mere

Nyeste

Hackere kan låse din bil op

Med en kodeopsnapper kan hackere låse din bil op på afstand.

Læs mere

Test din pc-sikkerhed

Tag testen og find ud af, hvor sikker din pc er.

Læs mere

Gør din computer helt sikker

Beskyt din computer mod virus og malware med gode sikkerhedsprogrammer og masser af nyttige råd.

Læs mere