Cookie- og privatlivspolitik


Ny virus smitter dit trådløse netværk

Forskere har opdaget en ny computervirus, der kan smitte over Wi-Fi-netværk. Virussen spredes næsten ligeså nemt som en forkølelse.

Den nyopdagede virus bliver kaldt ”Chameleon”(kamæleon) og er udviklet af forskere på Liverpools universitet. Det er den første af sin slags og blev udviklet for at se, om det var muligt, at en computervirus kan inficere din computer, uden at den fysisk er på maskinen.

I forsøget fandt man ud af, at virussen kunne smitte hurtigt mellem trådløse netværk og finde de netværk, hvor sikkerheden var lavest, for eksempel på cafeer. Virussen spreder sig via Wi-Fi-netværkenes Acces Points, der forbinder computere til Wi-Fi-netværket og opfører sig som en luftbåren smitte, ligesom vi kender det fra en almindelig forkølelse. Når den har inficeret et Wi-Fi-punkt, samler den oplysninger om alle de brugere, der er tilsluttet, for derefter at finde et nyt Wi-Fi-punkt at inficere.

De fleste antivirusprogrammer leder kun efter virus, der er på internettet eller direkte på computeren. Chameleon-virusset inficerer som sagt netværket og er stort set umuligt at spore for antivirusprogrammerne. Indtil videre er Chameleon-virussen heldigvis det eneste af sin art, og forskerne vil bruge deres undersøgelser til at finde ud af, hvordan man i fremtiden kan optimere antivirusprogrammer, så de kan opdage et sådan angreb i tide.
> Du kan også læse mere om gratis antivirus her

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
It-kaos hos politiet i Norge

It-kaos hos politiet i Norge

Windows-ormen Conficker lammede i går paskontrollen og operationscentraler hos politiet. De omfattende dataproblemer ramte politiets edb-system i hele Norge.

Læs mere

Microsofts nye antivirus forfalsket

Microsofts nye antivirus forfalsket

Det nye antivirusprogram fra Microsoft, Security Essentials, er nu allerede blevet fremstillet i falske kopier med skadeligt indhold.

Læs mere

Pas på nye fupmails

Pas på nye fupmails

Endnu en omgang phishing e-mails designet til at franarre dig penge er i omløb. Læs, hvordan du genkender dem og hvad du skal gøre, hvis du modtager et af slagsen.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere