Cookie- og privatlivspolitik


Beskyt dit trådløse netværk

Danskerne er ikke gode nok til at passe på deres trådløse netværk og efterlader dem pivåbne; frit tilgængelige for både nassende naboer og cyberkriminelle.

En ny undersøgelse foretaget af routerproducenten D-Link, viser at hele 20 procent af de trådløse netværk i Storkøbenhavn er frit tilgængelige – end ikke beskyttet af en simpel adgangskode.

Et sådant åbent net er et yndet mål for cyberkriminelle, der igennem netværket kan hacke sig ind og stjæle personfølsomme oplysninger – blandt andet kontonumre, adgangskoder til dine webkonti, personnumre etc.

Samtidigt er der intet der forhindrer andre i at logge på netværket, og bruge det til at downloade ulovligt materiale, eller bare generelt nasse på nettet og sløve det, når den egentlige ejermand skal bruge det.

Men hvordan sikrer du dit trådløse netværk ordentligt, så naboer eller datatyve ikke kan sniffe eller stjæle din ukrypterede datatrafik?

Costin Raiu, der er sikkerhedsekspert i Kaspersky Lab, foreslår her følgende seks trin, der vil optimere datasikkerheden på dit private WiFi-netværk. Ved at følge disse råd, bør dine data være rimeligt sikre, mens du stadig har et anstændigt niveau af brugervenlighed.

1. Deaktiver visingen af dit netværks SSID
Visningen af dit netværks SSID (netværksnavnet) kan gøre det nemmere for cyberkriminelle at gætte dit password eller øge risikoen for automatiseret snifning.

2. Tænd for WPA2 kryptering med AES
WPA og WEP er de ældre, mindre sikre krypteringsstandarder. For at opnå den højeste beskyttelse, er WPA2 med AES i de fleste tilfælde den bedste netværkshastighed.

3. Vælg en kompleks adgangskode, med både store og små bogstaver, tal og specialtegn

En kompleks adgangskode besværliggør såkaldte brute force-angreb (ordbogs-angreb) betragteligt.

4. Skift jævnligt netværksadgangskode

Ved at udskifte din adgangskode til netværket med jævne mellemrum kan du begrænse den tidsperiode, den kriminelle kan bruge dit netværk, selvom dit password er blevet hacket. Sørg for, at dit password ikke er forudsigeligt – inddrag eksempelvis aldrig indeværende måned eller år.

5. Reducer netværkets signalstyrke til et minimum

Ved at indstille netværket til det laveste strømforbrug, sikrer du, at naboer eller cyberkriminelle, der befinder sig mere end en kilometer væk, ikke kan få adgang til dit netværk.

6. Køb en moderne WiFi-router, der fuldt ud understøtter WPA2 og har en firewall og variabel signalstyrke.

Mange gamle routere har ødelagte WPA-implementeringer eller lider af hastighedsproblemer, når man bruger dem. Derudover mangler de mange sikkerhedsfunktioner. Overvej derfor at købe en moderne, fleksibel og sikker WiFi-router og sørg for at opdatere routerens firmware ofte.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gør din computer helt sikker

Gør din computer helt sikker

Beskyt din computer mod virus og malware med gode sikkerhedsprogrammer og masser af nyttige råd.

Læs mere

Lenovo bruger spyware – igen

Lenovo bruger spyware – igen

Endnu engang er der fundet et program på Lenovo-computere, der deler dine oplysninger med reklamefolk.

Læs mere

Gør Facebook sikker

Gør Facebook sikker

Brugere af Facebook har ofte lidt for simple adgangskoder. Med få enkle kneb kan du forbedre sikkerheden på din konto, så du undgår at få den kapret i sommerferien.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere