Cookie- og privatlivspolitik


Beskyt dit tekniske udstyr i sommerferien

Det er rart at have sine gadgets og sin bærbare pc med sig, når man er på ferie – men ved du, hvordan du beskytter dem mod poolhackere og lufthavnssvindlere?

Sikkerhedsekspert, Rik Ferguson, fra Trend Micro har udarbejdet denne digitale pakkeliste, så du kan sikre teknikken på din rejse.

Når vi tager på sommerferie, ved de fleste af os, at vi skal passe på vores pas og rejsepapirer. Men er vi alle lige så kloge, når det handler om at passe på vores digitale liv, når vi er ude at rejse? Her er et par tips fra en, som tilbringer det meste af sit liv på farten fra sted til sted (desværre ikke så ofte på ferie).

Der er mange ting, vi kan og bør gøre for at forhindre, at vores elektroniske udstyr eller vores identitet bliver stjålet og for at minimere skaden, hvis det værste skulle ske.

-------------------------------------
Gør din smartphone sikker
Hvis din mobiltelefon havner i de forkerte hænder,
er der fri adgang til dine personlige oplysninger.
Her får du vores stærkeste sikkerhedstips.
> Klik her
-------------------------------------


Inden du tager af sted
Beslut, hvilket udstyr du vil tage med dig. Vil du f.eks. have din bærbare computer med? Hvad med din iPod? Eller din smartphone? Sørg for, at du har alle de relevante opladere, og find ud af, om nogle af dem er ens. På den måde kan du spare plads i kufferten. Når du har udarbejdet den endelige liste, skal du tilslutte hver enkelt enhed til internettet og downloade og installere alle anbefalede opdateringer. Det kan være yderst tidskrævende for pc'en, da du sandsynligvis skal opdatere mange forskellige programmer foruden operativsystemet, men ikke nok med at det vil betyde, at du er mere beskyttet mod sårbarheder, det vil også spare dig for omfattende netværksudgifter på rejsen.

Dernæst skal du sikre dig, at alle de enheder, du tager med, er låst med eb PIN-kodel eller en adgangskode. Hvis enheden bliver stjålet, skal det være så vanskeligt som muligt for tyven at bruge den. Det er endnu bedre, hvis du krypterer alle de enheder, som kan krypteres, da det vil gøre dine data utilgængelige for en potentiel angriber.

Tag en komplet sikkerhedskopi af de enheder, du tager med. Hvis en enhed bliver væk eller stjålet (eller simpelthen dør), vil de eneste data, du mister, være de data, du har oprettet, mens du var på ferie. Hvis du har råd til at betale roamingudgifterne eller har netværksforbindelse på destinationen, vil det være endnu bedre at abonnere på en synkroniseringstjeneste, så du også kan beskytte dine vigtige ferieminder.

Som det sidste kan du overveje at pakke et reservebatteri eller en strømpakke til de strømhungrende smartphones, for du vil uden tvivl bruge kamerafunktionen meget mere på din rejse, og telefonen skal derfor oplades hurtigere end normalt.

Når du kommer frem
Fristelsen til at bruge sociale medier til at prale af dine vidunderlige ferieoplevelser undervejs kan være stor. Men husk, at de oplysninger, du deler i sociale netværk, kan blive delt med mange flere, end du havde regnet med. Når du deler dine billeder, tjekker ind på steder med GPS eller skriver detaljeret om, hvor længe du vil nyde solen, svarer det til at sætte et kæmpe neonskilt op over dit hus, hvor der står "tomt". Vent med at prale, til du kommer hjem. Og hvorfor skulle du også bruge din ferie på at være opslugt af sociale netværk? Er det ikke meningen, du skal nyde ferien?

Hvis du absolut skal være online, når du rejser, skal du altid forsøge at bruge kabel- eller 3G-forbindelser frem for Wi-Fi og undlade at gennemføre følsomme transaktioner på offentlige computere. Offentlige computere gemmer muligvis spor af dine loginoplysninger (eller du glemmer måske at logge af), og der er en grund til, at offentlige Wi-Fi-netværk som dem, du finder i hotellobbyer eller poolområder, kaldes offentlige. Din aktivitet er synlig for andre netværksbrugere – også på netværk, der kræver en adgangskode.

Når du ikke bruger dine gadgets og ikke tager dem med dig, skal du sørge for at låse dem inde i hotelværelsets pengeskab, især hvis det er et, hvor du kan oprette din egen adgangskode (lad være med at bruge værelsesnummeret!) Hvis dit tekniske udstyr fylder for meget, kan du altid bede receptionspersonalet om at låse det inde for dig eller investere i en kabellås, så du kan tøjre det til et stort møbel.

Inden du tjekker ud
Sørg for at pakke dine ting aftenen før, du skal tjekke ud. Du vil være mere klar i hovedet, være mindre tilbøjelig til at glemme noget, og du vil have tid til at dobbelttjekke værelset grundigere om morgenen.

Et sidste tip – bærbare pc'er og sand er ikke nogen god cocktail. Det ved jeg alt om.

-------------------------------------
Gør din smartphone sikker
Hvis din mobiltelefon havner i de forkerte hænder,
er der fri adgang til dine personlige oplysninger.
Her får du vores stærkeste sikkerhedstips.
> Klik her
-------------------------------------

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Tjek sikkerheden i din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTjek sikkerheden i din pc

Med et smart gratis værktøj fra Microsoft kan du nu scanne din pc for enhver sikkerhedstrussel.

Læs mere

Få et sikkert kodeord

Få et sikkert kodeord

Med disse simple tips vil det tage 180.365.000 år at bryde din kode.

Læs mere

Gode råd til tryg julehandel på nettet

Gode råd til tryg julehandel på nettet

Hvis du skal købe dine julegaver på internettet, så giver e-handelsfonden dig ti gode råd med på vejen.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere