Cookie- og privatlivspolitik


Antallet af falske sikkerhedsprogrammer tidobles

Programmer, der narrer folk til at tro, at deres pc er inficeret med enten virus eller spyware er en støt stigende trussel.

En nylig rapport beskæftiger sig med de programmer, der narrer folk til at tro, at deres pc er inficeret med virus eller spyware. Det sagesløse offer tager så imod et tilbud om at købe og installere et antivirusprogram, der efter sigende skulle kunne fjerne problemet. Men i realiteten var der overhovedet ikke en infektion til at begynde med, og bagmændene tjener derfor penge på at sælge et falske sikkerhedsprogram.

Såkaldt rogueware, programmer der for eksempel lokker folk til at tage imod et tilbud ved at supplere dem med falsk information om et forestående virusangreb, er en branche der vil opleve kraftig udvikling i det næste år.
Det fremgår af rapporten ”The Business of Rogueware”, som sikkerhedsforskerne Sean-Paul Correll og Luis Corrons fra PandaLabs har skrevet.

Over 35 millioner computere bliver inficeret med sådanne programmer hver måned, og det anslås at branchen omsætter for 34 millioner dollars, hvad der svarer til langt over 170 millioner kroner, om måneden på denne måde.

Rapporten fra PandaLabs anslår, at der i slutningen af september vil være set over 637.000 forskellige varianter af sådanne falske sikkerhedsprogrammer. Det vil i det tilfælde være mere end en tidobling på et år.

Microsoft fjerner hver måned skadelige programmer fra tusindvis af pc'er. Juli måneds top 10-liste over de mest udbredte rogueware-programmer indeholdte tre falske sikkerhedsprogrammer.

Brug derfor kun sikkerhedsprogrammer der er blevet testet af en pålidelig tredjepart, fx Komputer for Alle. Skulle du være i tvivl om du har et falskt antivirusprogram kan du enten køre et program fra en udbyder du har tillid til, for at fjerne det, eller benytte dig af Window Live OneCare safety scanner, som er et gratis tilbud fra Microsoft.

Typiske fællestræk for falske antivirusprogrammer:
- De viser en falsk pop-up advarsel, sender beskeder i proceslinjen eller foretager ændringer i screensaveren eller på skrivebordet.
- Deres design er meget lig rigtige anitvirusprogrammer
- De foretager fulde systemscanninger meget hurtigt
- De inficerede filer som de finder, er ofte forskellige fra scanning til scanning.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Scan efter malware på din computer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdScan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere

Gør din computer helt sikker

Gør din computer helt sikker

Beskyt din computer mod virus og malware med gode sikkerhedsprogrammer og masser af nyttige råd.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere