Cookie- og privatlivspolitik


Amerikansk sikkerhedstjeneste følger med på mobilen

Den amerikanske sikkerhedstjeneste NSA har siden april lyttet med på millioner af amerikaneres telefonsamtaler, viser en ellers hemmelig domsafgørelse.

De seneste to måneder har den amerikanske regering overvåget amerikanerne i en grad, der ville gøre diktatorer under den kolde krig misundelige. I april 2013 blev det store amerikanske teleselskab Verizon nemlig pålagt at dele informationer om deres kunders telefonopkald med sikkerhedstjenesten NSA.

Dermed har regeringen fået informationer om flere millioner helt uskyldigere amerikaneres telefonsamtaler med mennesker i og uden for USA.

Kopieringen af informationer begyndte den 25. april, efter den amerikanske domstol for udenlandsk efterretning og overvågning, Fisa, gav FBI bemyndigelse til at hente ubegrænsede mængder data fra teleselskabet over en periode på tre måneder.

Den amerikanske regering har derfor fået adgang til begge parters telefonnumre, geografiske placeringer, opkaldets varighed, og hvornår opkaldene er blevet foretaget. De har dog ikke lyttet til selve indholdet af samtalen.

Det sker uhyre sjældent, at regeringen kan få ubegrænset adgang til telefonoplysninger, da Fisa oftest giver tilladelse til at få oplysninger om specifikke personer, der er under mistanke for fx at være terrorister eller agenter.

Under Bush-administrationen fik sikkerhedstjenesterne også en hel del lignende informationer, men det er første gang, at der bliver lækket hemmelige dokumenter, der viser, at det også sker under præsident Obama.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Pas på dine kodeord

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdPas på dine kodeord

Alle, der har adgang til din pc, kan med et snuptag se alle de koder, du har gemt i din browser. Vi hjælper dig med at gøre din pc sikker.

Læs mere

Se dansk tv på ferien i udlandet

Se dansk tv på ferien i udlandet

Med Freedome kan du se alle de danske tv-programmer i udlandet.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere