Cookie- og privatlivspolitik


Alvorligt sikkerhedshul i Samsung Galaxy

Samsungs Galaxy S6, S5 og flere andre modeller er i fare for at blive hacket. Helt op imod 600 millioner telefoner er i risikozonen.

Et hidtil ukendt sikkerhedshul i flere af Samsungs telefoner er netop blevet opdaget. Det drejer sig om opdateringer til tastaturet, der sendes ukrypteret og derfor kan opsnappes af kriminelle hackere, som kan udskifte opdateringen med en virus. Det skriver internetmagasinet Ars Technica.

Tastaturet, der er tale om, er Samsungs såkaldte IME-tastatur, som er installeret på blandt andet Galaxy S6 og S5-telefoner. Tastaturet er Samsungs egen version af det meget populære SwiftKey-tastatur, men udviklerne bag SwiftKey understreger, at sikkerhedshullet kun findes i Samsungs version.

Sikkerhedsforskeren Ryan Welton, der fandt og afslørede sikkerhedshullet i går, fortæller, at hackere kan misbruge bristen, selv hvis tastaturet ikke er aktivt. Hackere kan også sende virus, selvom der ikke er en officiel opdatering.

På nuværende tidspunkt er der ikke meget, du som bruger kan gøre for at sikre dig imod angreb. Samsung arbejder på en løsning, men indtil den er på gaden, er det bedste råd at lade være med at bruge din Samsung-telefon på offentlige Wi-Fi-netværk, hvor hackere nemt kan opsnappe dine data.OPDATERET: Siden denne artikel blev skrevet har vi modtaget følgende kommentar fra Samsung:

”Samsung tager potentielle sikkerhedstrusler meget seriøst. Vi er opmærksomme på den sag, som nogle medier har beskrevet på det seneste, og arbejder dedikeret på at kunne give vores kunder det nyeste inden for mobilsikkerhed.Samsung KNOX kan opdatere telefonernes sikkerhedspolitik, OTA (over-the-air), for på den måde at kunne eliminere de potentielle sårbarheder. Opdateringerne af sikkerhedspolitiken vil blive påbegyndt i løbet af de næste par dage. Udover at gennemføre opdateringer af sikkerhedspolitiken, arbejder vi også tæt sammen med SwiftKey om håndtering af potentielle risici fremadrettet.”

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Beskyt din pc mod hackere

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdBeskyt din pc mod hackere

Din computer kan på ingen tid inficeres af ondsindede programmer, hvis du besøger de forkerte hjemmesider. En firewall er et effektivt værn mod virus og malware.

Læs mere

Ny virus angriber dit TV!

Ny virus angriber dit TV!

IT-kriminelle rykker ind i dagligstuen – låser dit TV og kræver løsepenge!

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere