Danske kroner

Advarsel: Hjemmeside kan koste dig tusindvis af kroner

En hjemmeside, hvor du kan købe billige gavekort, kan ende med at koste dig 3.000 kr.

2. april 2014

Hjemmesiden deal.bidstreet.dk, hvor du kan købe billige gavekort til blandt andet McDonald’s, Nordisk Film og Matas, lokker dig til at sige ja til et abonnement på flere tusinde kroner. De gavekort, du køber kan heller ikke bruges i butikkerne. Det har flere kunder klaget over, og siden er nu blevet anmeldt af restauranternes brancheforening Horesta til forbrugerombudsmanden for ulovlig markedsføring.

Hvis du køber et gavekort på deal.bidstreet.dk og accepterer vilkår og betingelser, accepterer du samtidig det som hjemmesiden kalder et ”VIP-abonnement.” Det står med meget små bogstaver nederst i det meget lange dokument omkring vilkår. VIP-abonnementet koster dig 499 kroner hver måned i 6 måneder og er bindende. Du skal altså bruge rigtig mange penge på gavekort, hvis det skal give mening. Men det kan du ikke engang, for ingen af butikkerne har lavet nogen aftale med deal.bidstreet.dk, og gavekortene er derfor ubrugelige.

Hvis du ser reklamer for hjemmesiden på for eksempel Facebook, skal du altså ikke klikke på dem eller sige ja til deres tilbud.

Måske er du interesseret i ...