Cookie- og privatlivspolitik


5 millioner e-mailkontoer lækket

Over 5 millioner e-mailadresser og kodeord til Gmail, er blevet lækket og lagt op på en russisk hjemmeside. 10.000 er danske.

Det er en god ide at skifte dit kodeord, hvis du har en Gmail-konto. Kodeord og e-mailadresser fra mere en fem millioner Gmail-konti, blev for et par dage siden lagt op på nettet, blandt andet på et russisk internetforum.

Ifølge det danske sikkerhedsfirma CSIS er 10.000 af de lækkede konti danske, og firmaet opfordrer til, at du skifter kodeord for en sikkerheds skyld.

Dataene formodes at være omkring 3 år gamle, så hvis du har skiftet kodeord inden for de sidste tre år, skal du ikke gå i panik. Google udtaler også, at det kun er omtrent to procent af de lækkede kodeord, der er gyldige. Men it-giganten har dog spærret for alle de lækkede konti, så de ramte brugere skal lave nyt kodeord.

Hvis du er bekymret for om dit kodeord er blandt de fem millioner, anbefaler vi, at du for en sikkerheds skyld skifter det. På hjemmesiden www.haveibeenpwned.com, kan du selv tjekke om dit kodeord er lækket.

Derudover anbefaler vi, at du bruger totrinsbekræftelse på din konto. Totrinsbekræftelse betyder, at du udover din almindelige adgangskode også skal bruge en anden kode, som du får tilsendt på e-mail eller sms. Med denne funktion er der mindre risiko for at hackere og it-kriminelle kan komme ind, selv hvis de har din adgangskode.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Tjek sikkerheden i din pc

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTjek sikkerheden i din pc

Med et smart gratis værktøj fra Microsoft kan du nu scanne din pc for enhver sikkerhedstrussel.

Læs mere

Hvad er malware?

Hvad er malware?

Du har sikkert hørt om malware før. Men hvad er malware, og hvordan beskytter du dig mod at få det?

Læs mere

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Sikkerhedshul: Sådan sikrer du mobilen

Det meget omtalte sikkerhedshul ”heartbleed” udgør også en risiko for smartphones og tablets. Her kan du læse, hvordan du bedst sikrer dig.

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere