Cookie- og privatlivspolitik


11.000 norske kreditkort spærret

Hackerangreb i USA spreder sig. Nu skal også norske bankkunder have deres kort udskiftet efter den største hackerskandale nogensinde.

Teller AS, der er Norges største leverandør af betalingstjenester, udsender i disse dage brev til 1.800 norske Eurocard- og Mastercard-kunder:

"Kære kortholder! Vi har mistanke om at dit kreditkort er blevet kopieret af uvedkommende. Der er derfor en risiko for, at dit kort kan blive misbrugt. På den baggrund ser vi os nødsaget til udskifte dit kreditkort."

11 000 norske Visakort-kunder kan vente sig en lignende besked i løbet af kort tid, skriver Dagens Næringsliv.

Spærring af kortene kommer som følge, af det avisen omtaler som vor tids største hackerskandale inden for bank- og kreditkort. Heartland Payment Systems, der er et af de største amerikanske selskaber inden for betalingstransaktioner, har tidligere udsendt advarsler om, at deres systemer var udsat for hackere, og dermed sårbare. Nu bliver også nordmændene ramt af indbruddet hos Heartland Payment Systems.

Heartland anses ellers for at have det mest avancerede godkendte sikkerhedssystem i USA kaldet PCI, og havde dermed direkte adgang til transaktionssystemet i Visa og Mastercard.

"Vi har fået en liste med 11 000 norske kreditkort-kunder, der som følge af Heartland-sagen, i øjeblikket overvåges 24 timer i døgnet", siger informationschef i Teller AS, Anders Bigseth.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Scan efter malware på din computer

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdScan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="alternate"/><img src="http://komputer.dk/files/bonnier-kom/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus_gron2.png" alt="Eksklusivt indhold" title="Eksklusivt indhold" width="28" height="28" class="default"/></span>Tjek om hjemmesiden er sikker

Eksklusivt indholdEksklusivt indholdTjek om hjemmesiden er sikker

Med en ny og effektiv tjeneste på nettet, kan du lynhurtigt tjekke enhver hjemmeside for farer.

Læs mere

De vil skade din pc

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere

Nyeste

Pas på SMS fra NemID

ADVARSEL: Ny snyde-SMS vil have fat i dine koder til NemID.

Læs mere

Scan efter malware på din computer

IObit Malware Fighter sørger for løbende at holde øje med din computer og de ting, der installeres på den.

Læs mere

De vil skade din pc

Hvor mange skadelige programmer findes der i verden - milliarder, millioner eller tusindvis?

Læs mere