nyheder/teller_145.jpg

11.000 norske kreditkort spærret

Hackerangreb i USA spreder sig. Nu skal også norske bankkunder have deres kort udskiftet efter den største hackerskandale nogensinde.

Teller AS, der er Norges største leverandør af betalingstjenester, udsender i disse dage brev til 1.800 norske Eurocard- og Mastercard-kunder:

"Kære kortholder! Vi har mistanke om at dit kreditkort er blevet kopieret af uvedkommende. Der er derfor en risiko for, at dit kort kan blive misbrugt. På den baggrund ser vi os nødsaget til udskifte dit kreditkort."

11 000 norske Visakort-kunder kan vente sig en lignende besked i løbet af kort tid, skriver Dagens Næringsliv.

Spærring af kortene kommer som følge, af det avisen omtaler som vor tids største hackerskandale inden for bank- og kreditkort. Heartland Payment Systems, der er et af de største amerikanske selskaber inden for betalingstransaktioner, har tidligere udsendt advarsler om, at deres systemer var udsat for hackere, og dermed sårbare. Nu bliver også nordmændene ramt af indbruddet hos Heartland Payment Systems.

Heartland anses ellers for at have det mest avancerede godkendte sikkerhedssystem i USA kaldet PCI, og havde dermed direkte adgang til transaktionssystemet i Visa og Mastercard.

"Vi har fået en liste med 11 000 norske kreditkort-kunder, der som følge af Heartland-sagen, i øjeblikket overvåges 24 timer i døgnet", siger informationschef i Teller AS, Anders Bigseth.

Måske er du interesseret i ...