nyheder/sort_145.jpg

Sorte skærme i Kina

Mange kinesere må døje med sorte skærme, fordi de har piratkopier af Windows og Microsoft Office.

29. oktober 2008

PC-brugere i Kina, der har ulovlige versioner af Microsoft Windows, bliver mødt af sorte computerskærme. Det er et resultat af et nyt initiativ, hvor Microsoft sætter muskler bag sine trusler mod piratkopiering i Kina.

Tirsdag i sidste uge lancerede Microsoft et såkaldt black out-program til at bekæmpe piratkopiering i Kina, og nu forsøger Microsoft at rydde op i misforståelser over foranstaltningen, som har vakt kinesernes vrede.

Når de kinesiske brugere downloader opdateringer og ikke klarer den tilføjede valideringstest, bliver skærmen sort. Det betyder, at man skal genstarte computeren, hvorefter den sorte skærm gentager sig en gang i timen.

Microsoft understreger, at der ikke er blevet indsamlet personlige oplysninger via anti-piratprogrammet, og håber på dæmpe kinesernes frygt for overtrædelser af privatlivets fred.

"Den sorte skærm giver os en lærerstreg, der virker bedre end advarsler," sagde Ni Guangnan, en ledende forsker ved institut for computerteknologi på det kinesiske videnskabsakademi til kinesiske medier.

Måske er du interesseret i ...