nyheder/skypemio140.jpg

Skype skyder fortsat i vejret

Det må efterhånden være muligt for de fleste at finde nogen, de kan ringe til via IP-telefoni. På godt et halv år er der sket en fordobling i antallet af Skype-brugere.

Skype blev i fjor købt af det internetbaserede auktionshus eBay. Den gang var der lidt over 50 millioner brugere. Nu er der flere end 100 millioner, der har tilmeldt sig tjenesten og installeret den nødvendige software.

Skype er et lille program, der gør IP-telefoni muligt. Det er gratis og kræver kun et headset med hovedtelefon og mikrofon. I september 2005 solgte de to Skype-bagmænd, Janus Friis, Danmark, og Niklas Zennström, Sverige, opfindelsen til eBay for 16 milliarder kroner. Softwaren blev offentliggjort i august 2003. Efter kun tre måneder havde 3,4 millioner internetbrugere hentet programmet.

Nyhedsmagasinet Time Magazine har netop offentliggjort sin seneste liste over de 100 personer, som magasinet anser for de mest indflydelsesrige i verden. Janus Friis og Niklas Zennström er på listen, hvor blandt andre George W. Bush, Bill Gates og Bono fra U2 også optræder.

Måske er du interesseret i ...