nyheder/pdfoff140.jpg

Office 2007 uden PDF

Microsoft fjerner den direkte understøttelse af PDF i Office 2007, der ventes på markedet næste år. Adobe har angiveligt truet med et sagsanlæg.

Microsoft har længe haft planer om, at indbygge en funktion i Office 2007, der ville gøre det nemt at udskrive dokumenter som PDF-filer. Den mulighed er fx allerede til stede i kontorprogrammerne fra OpenOffice.org.

Men Adobe, der har udviklet PDF-formatet, har angiveligt truet Microsoft med et sagsanlæg, hvis ikke softwaregiganten kom på andre tanker. Adobe er bekymret for, at Microsoft vil misbruge sin monopollignende status på området. PDF er ellers en åben standard, som alle kan implementere og benytte. Microsoft vil samtidig fjerne muligheden for at gemme dokumenter som XPS-filer i Office 2007. XPS er Microsofts modstykke til PDF.

Sagen kommer dog ikke til at betyde, at det bliver umuligt at udskrive PDF-filer i Office 2007. Både PDF og XPS vil blive understøttet, formentlig blot i form af programudvidelser, der kan hentes på nettet. Det i dag er muligt på samme måde at hente software, der gør udskrivning af PDF-filer muligt i blandt andet Office-programmer.

Måske er du interesseret i ...