nyheder/googlechrome145.jpg

Kritik af Googles browser

Googles nye browser Chrome, som firmaet lancerede for nylig, rammes af hård kritik fra dansk sikkerhedsfirma. Google selv afviser anklagerne.

11. september 2008

Det kom som en overraskelse for de fleste, da Google pludselig lancerede deres bud på en gratis og nytænkende browser. Den hedder Chrome og er som mange andre af Googles produkter stadig kun ude i en beta-version. Browseren adskiller sig fra andre med sin høje hastighed, det trimmede ydre og mulighed for at lukke enkelte faner, hvis hjemmesider går i baglås, i stedet for at skulle lukke hele programmet ned.

Men sikkerhedsfirmaet CSIS er kritiske over for den nye browser. De kritiserer blandt andet nogle sikkerhedshuller, som allerede er kendt og rettet i andre browsere, og dermed burde være ordnet i Chrome inden lanceringen. Samtidig rejses der kritik af, at Chrome "ringer hjem til Google". Ifølge Google selv sker dette udelukkende for at hente opdateringer til browseren - på samme måde som et antivirus-program opdaterer sig selv.

CSIS anbefaler virksomheder at vente med at anvende browseren til den ikke længere er i beta. For private har Chrome det minus, at den ikke virker i ret mange netbanker, ligesom der kan være problemer med hjemmesider, som anvender bestemte plugins.

Hent Chrome her! 

Måske er du interesseret i ...