nyheder/firefox_145.jpg

Firefox vinder frem

Internet-browseren Firefox haler på verdensplan ind på Internet Explorer. I Danmark udgør antallet af Firefox-brugere kun en lille andel.

Mozilla Firefox fortsatte sin fremgang mod Microsoft Internet Explorers dominans blandt verdens internet-brugere i 2007. Microsofts web-browser benyttes dog af flere end 66 procent verden over, mens antallet af hjemmesider, der besøges med Firefox udgør 28 procent, oplyser det amerikanske magasin Wired på en af sine blogs. I Danmark er der dog kun knap 18 procent, der anvender Firefox.

Tallene stammer fra et fransk analysefirma, der konkluderer, at Firefox andel blandt netsurfere i nogle lande steg med flere procent i løbet af 2007. I Finland er man særligt begejstret for den gratis internetbrowser, hvor over 45 procent foretrækker at gå på nettet via Firefox.

Firefox er især populær i mange østeuropæiske lande. Firefox bruges fx af flere end 40 procent i både Polen, Slovenien og Ungarn. Populariteten i de mindre lande skyldes formentlig, at Firefox er et såkaldt open-souce-projekt, der blandt andet betyder, at nye versioner af browseren hurtigt oversættes til de enkelte landes sprog af entusiastiske brugere. En tredje webbrowser, norske Opera, har en markedsandel på godt tre procent.

Måske er du interesseret i ...