Cookie- og privatlivspolitik


Transcend 4GB IDE Flash Disk 1,8"

I gamle dage kaldte man harddisken for "fastpladelager". Det navn passer virkelig på Transcends disk: En plade ram uden bevægelige dele. Hvis stabilitet tæller højere end pris, kan Transcends flash-harddisk være løsningen. Til almindelige pc'er er den dog alt for upraktisk.

Set til:

0,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Transcend har lavet en 4 GB harddisk på 1,8 tomer, der i stedet for magnetiske plader og læsehoveder består udelukkede af Flash-ram-kredse af den type, som man kender fra USB-nøgler og hukommelseskort. Det sikrer blandt andet høj stabilitet - og høj pris.

Lad os starte med at aflive en myte: Ramkredse er ikke altid hurtigere end harddiske. En ny harddisk, der arbejder optimalt, overfører data langt hurtigere end et stykke flash-ram. Også selv om ram'en sidder på samme hurtige bus som harddisken. Transcend-disken klarede en gennemsnitlig læsehastighed på 13,8 Mb i sekundet, mens pc'ens egen harddisk nærmest kørte i cirkler omkring den med en gennemsnitshastighed på 48,9 MB i sekundet.

Søgetiden var til gengæld ultrakort på flash-disken: 0,2 millisekunder, mod harddiskens 13! Der er jo ikke noget læsehoved, der skal flyttes rundt. Som startdisk kan flashdisken således være interessant, når Windows utallige småfiler skal indlæses, men i det lange seje træk vinder den fysiske harddisk suverænt.


Transcend-disken fungerede i øvrigt fuldkommen problemfrit og lydløst. Det sidste gav dog ikke den store hørbare forskel, når pc'en stadig indeholdt en gammeldags fysisk harddisk og blæsere på bundkort og grafikkort.

Produkterne fra Transcend er i regelen specielle som man kan vente det af et firma, hvis navn i sig selv betyder "grænseoverskridende". Firmaet har lavet en lang række hukommelsesprodukter, som almindeligvis skiller sig ud ved at være enten størst, først eller hurtigst på markedet. Harddisken her er heller ikke nogen metervare. Du skal have et ganske særligt behov for at bruge over 2000 kroner på en 4 GB flash-harddisk, når man kan få omkring hundrede gange så meget plads og tre gange højere overførselshastighed med almindelig teknologi. Derfor vil diskene først og fremmest være at finde i computere, som skal være absolut robuste, fuldkommen lydløse eller have meget lavt strømforbrug.

Fakta

FAKTA

Transcend 4GB IDE Flash Disk 1,8"

+ Solid
+ Lydløs
- Dyr
- Langsom
- Lille

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Pålidelig backup og gendannelse

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Notesblok

Notesblok er et af de programmer, der altid følger med Windows. Programmet bruges til at redigere små tekster.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her