Cookie- og privatlivspolitik


Test af Microsoft Surface RT

Test af Microsoft nye tablet: Surface RT. Der er lagt op til både leg og arbejde med Microsofts nye tablet, Surface RT. Læs testen af Microsoft Surface, som er i butikkerne nu.

Set til:

4.699,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Der er lagt op til både leg og arbejde med Microsofts nye tablet, Surface RT. Med et udfoldeligt støtteben på bagsiden står den solidt plantet på bordet klar til at vise film eller skrive konfirmationstale på.

Kombinationen af leg og arbejde er vellykket. Skærmen er i HD-kvalitet, og billedet står knivskarpt. Samtidig er skærmen i et bredt 16:9-format, der gør den ideel at se film på.

Du kan bruge et tastatur med Surface RT. Det kan enten købes separat eller som pakkeløsning med tavlecomputeren. Tastaturet sættes nemt fast med en magnet, og så kan du fx give dig i kast med et af de fire Office-programmer, som er installeret på forhånd. Surface bliver på den måde hurtigt forvandlet fra tavle-pc til minicomputer. Tastaturet er næsten helt fladt, så du kan ikke mærke, hvor tasterne er i forhold til hinanden. Hvis du er vant til at skrive med ti fingre på tastaturet uden at fjerne blikket fra skærmen, så kommer du til at lave en masse slåfejl.

Styresystemet er Windows 8 RT, som fungerer som en let udgave af Windows 8. Betjeningen virker godt. fordi den berøringsfølsomme skærm reagerer på din finger med det samme, og programmer hurtigt bliver indlæst. Den største ulempe ved styresystemet er, at du rent faktisk ikke kan køre gode gammeldags Windows-programmer på det. Det er et stort minus, hvis du har nogle foretrukne programmer, som endnu ikke er blevet udviklet til RT-udgaven af Windows 8.

Standardudgaven af Surface RT leveres med 32 GB hukommelse, mens den dyre model har det dobbelte. Der er blevet plads til et MicroSD-kort og en USB-indgang, der gør det muligt at få mere hukommelse eller hurtigt tilslutte fx en printer.

Du kan vælge blandt 45.000 applikationer i Microsofts egen butik, hvor der både er spil og nyttige programmer. Det er dog noget mindre end på Apple Store, hvor iPad-brugere kan vælge mellem over 300.000. Blandt andet har de fleste banker endnu ikke lavet applikationer til Surface, og da den ikke bliver understøttet af Java, kan du foreløbigt ikke bruge den til at gå på din netbank.

Fakta

Processor: Tegra 3 Quard-core
Hukommelse: 32 GB
Skærm: 10,6”, 1366 x 768 pixels
Tilslutninger: Trådløst netværk, Bluetooth, TV udgang
Kamera: 1,2 megapixel (fremad- og bagudrettet)
Funktioner: GPS, kompas, accelerationsmåler
Batteritid: 8 timer
Mål: 27,46 x 17,2 x 0,94 cm
Vægt: 680 gram

  • Fin skærm

  • Gode tilslutningsmuligheder

  • Besværligt tastatur

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Logitech G25 Wheel

Logitech G25 Wheel

G25 er så imponerende flot lavet, at prisen nok er rimelig men høj er den.

Læs mere

Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Logitech MX Revolution

Logitech MX Revolution

Hjulet er det revolutionerende omdrejningspunkt på en mus, der gør pc-arbejde nemmere.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her