Cookie- og privatlivspolitik


Sitecom WL-183 Wireless Network 300N Router

Brugervenlig router som giver høj hastighed på det trådløse netværk, men der findes billigere alternativer.

Set til:

709,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Hvis du er træt af, at filoverførslerne snegler sig af sted på det trådløse netværk, er Sitecom WL-183 et brugervenligt bud på afløseren til den gamle router. De eneste negativer er, at den kun understøtter det sædvanlige 100-Mbit kabelnetværk, og så er prisen i skrivende stund en anelse for høj.

Opsætningen er rørende enkel. Bare tilslut bredbåndsmodemmet, og forbind pc'erne enten via kabel eller det trådløse netværk, og så virker det. Det kan ikke blive nemmere! Routeren har udover modemporten også fire porte til kabelnetværket.

WL-183 understøtter Draft-N 2.0, som kan opgraderes til den endelige 802.11n-standard, når denne engang bliver officiel. Og med et trådløst netkort fra samme producent, som fx USB-netkortet WL-182 (koster lige under 600 kroner), som vi testede routeren med, får man smæk for skillingerne. I forhold til vores gamle 802.11g-netværk forøgedes hastigheden på 15 meters afstand blokeret med et par solide murstensvægge fra 16 Mbit/s til 46,4 Mbit/s, og ved en overførsel af 10 GB blandet data reduceredes ventetiden fra 1 time og 20 minutter og helt ned til bare 28 minutter.


Routerens opsætningsmenu er også brugervenlig, og så kan den faktisk tale dansk. Herinde kan man bl.a. administrere den indbyggede firewall, nemt åbne og lukke for porte (portforwarding), og vælge de forskellige krypteringer til det trådløse netværk (bl.a. WEP 64/128-bit, WPA, WPA2 (AES)). Den understøtter selvfølgelig også mediestreaming-standarden UPnP. Og som en ekstra detalje kan man lave en hurtig og sikker trådløs netværksforbindelse med et enkelt tryk på knappen, som sidder ved antennerne. Det kræver bare, at netkortet også besidder denne funktion.

Prisen er for høj og for omkring 200 kroner mindre kan man købe konkurrenten Buffalo WZR2-G300N, som giver omtrent samme muligheder og funktioner. Men da priserne på elektronik i pc-kategorien, kun går én vej, altså nedad, er der håb forude.

Fakta

Sitecom WL-183 Wireless Network 300N Router

Trådløst netværk: 802.11n (draft 2.0)
Kabelnetværk: 10/100 Mbit
Porte: 4 netporte, 1 modemport
Mål: 2,7 x 19,5 x 12,4 cm
Vægt: 290 gram
Medfølger: 1,5 m. netkabel, strømforsyning, vægbeslag

  • Nem opsætning

  • Menuen taler dansk

  • Hurtigt trådløst netværk

  • Ingen gigabit-kabelnetværk

  • Høj pris

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Problemer med farverne

Problemer med farverne

Denne skærm efterlader et ret blandet indtryk. Den er solidt bygget og burde være rigtig god. Men farvebalance, betjening og kontrast falder igennem.

Læs mere

Pålidelig backup og gendannelse

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her