Cookie- og privatlivspolitik


Plustek OpticBook 4600

Plustek OpticBook 4600 har i den grad prisen imod sig. Det er nok de færreste der vil investere i et eksemplar, når man kan få noget tilsvarende til det halve.

Set til:

5.200,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Ifølge producenten er Plustek OpticBook 4600 fremstillet specielt til at skanne bøger. Målgruppen er biblioteker og lignende, hvor skannere mange steder har afløst kopimaskiner.

Det der gør, at skanneren er velegnet til at skanne bøger er, at låget kan løftes højt og eventuelt tages helt af så der kan placeres en bog på skannerens glasplade. Plustek OpticBook 4600 kan skanne i 48 bit farvedybde og i en opløsning 1200 dpi, så specifikationerne fejler ikke noget. Det gør hastigheden heller ikke. En A4-side bliver skannet i 300 dpi på 7-8 sekunder. Producenten påstår, at det kun tager 3,2 sek., men det kunne vi ikke få den til. Men hurtig, det er den.

Det der fejler noget er prisen. Skanneren koster 2-3 gange mere end en tilsvarende skanner med samme specifikationer og et låg, der også kan løftes så man kan skanne bøger. Skanneren er pæn, men unødigt stor.

Billedkvaliteten er som udgangspunkt i orden. Dog er det indskannede meget kontrastløst, så det må man ordne i den medfølgende software. Her kan man justere det skannede på alle mulige måder. Man kan beskære, optimere og redigere på mange måder og man kan lave forskellige fotoeffekter på sine skanninger, hvis man har trang til det.

Ud over selve skannerprogrammet er der også et ocr-program til genkendelse af tekst og et program der holder styr på de indskannede sider. OCR-programmet hedder Readiris Pro og det fungerer glimrende og genkender stort set al tekst fejlfrit. Til gengæld tager det meget lang tid at installere programmerne, selv om der ikke er så mange af dem.

Betjeningen af skanneren foregår meget nemt. Læg bogen ind på glaspladen og tryk på den store knap. Så går skanningen i gang, og i løbet af nogle få sekunder kan man se billedet på computerskærmen. Det kan ikke blive meget enklere.

Fakta
  • Hurtig

  • Dyr

  • Stor

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Pioneer DVR-560H-K

Pioneer DVR-560H-K

En brugervenlig harddisk- og dvd-optager, som byder på nogle gode funktioner og muligheder. Men den har sine begrænsninger.

Læs mere

Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Endnu flere gratisprogrammer og gratis services

På nettet kan du finde bunkevis af lovlige programmer - helt gratis. Komputer for alle har udvalgt de bedste til dig.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her