Cookie- og privatlivspolitik


Pirater køber mest musik

Resultatet af en ny norsk undersøgelse vender op og ned på de argumenter, som musikbranchen i årevis har brugt i kampen mod pirater på nettet. Piraterne er nemlig branchens kernekunder.

Pirater, som gratis downloader musik via fildeling, koster hvert år musikbranchen milliarder i tabt fortjeneste. Sådan lyder forklaringen, vi er vant til at høre fra de store pladeselskaber. Men forklaringen er ifølge en ny norsk undersøgelse fra den norske handelshøjskole BI helt forkert. Faktisk forholder det sig stik modsat, ifølge undersøgelsen, som afslørede, at piraterne faktisk køber 10 gange mere musik lovligt, end folk der aldrig henter musik ulovligt på nettet.

Hvis undersøgelsen svarer til virkeligheden, er piraternes egne argumenter altså rigtige. Piraternes organisationer har nemlig lige så længe, som pladeselskaberne har klaget deres nød, postuleret at deres downloads kun fungerede som en smagsprøve, og hvis de kunne lide musikken, ville de også købe den lovligt i en butik.

Pladeselskabet EMI er dog uenig i undersøgelsens konklusion. Bjørn Rogstad fra EMI henviser til de faktuelle tal, som viser et stort fald i selskabets indtjening. Og om den samlede indtjening i branchen virkelig skyldes piratkopiering, giver undersøgelsen ikke et entydigt svar på.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Samsung SyncMaster T220HD

Samsung SyncMaster T220HD

Samsung SyncMaster T220HD er en rigtig god skærm med digital tv-tuner og et hav af tilslutningsmuligheder. Vi anbefaler.

Læs mere

Acoustic Lab Zeta Matched 2.0

Acoustic Lab Zeta Matched 2.0

Zeta Matched 2.0 er flotte velspillende højttalere til en fornuftig pris.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her