Cookie- og privatlivspolitik


Phishing

Begrebet phishing, der skal udtales som det engelske ord for "at fiske", betegner en særlig type organiseret kriminalitet, der foregår over internettet og udgør et stadig stigende problem.

Phishing består i at svindlere udsender e-mails med logoer, firmaoplysninger og andet udstyr, der giver dig det indtryk, at du kan have tillid til kilden. Det kan fx være Amazon, eBay eller din bank. I mailen kan du fx blive bedt om at opdatere dine kundeoplysninger inden for et kort tidsrum. Ofte er der et link direkte til den side, hvor du kan opdatere kontooplysninger, brugernavn, password, personnummer mv. Problemet er blot, at afsenderadressen på e-mailen er fup og at dine oplysninger lander direkte i indbakken hos en svindler, der nu kan bruge dine oplysninger til enten at dræne dine konti eller til at stjæle din digitale identitet og begå kriminalitet i dit navn.

I England er problemet med phishing efterhånden så stort, at de engelske banker overvejer at lade deres kunder selv hæfte for de penge, de er blevet snydt for.

Der er nogle ganske få regler, der er gode at følge for at undgå phishing-fælden:
- Afgiv aldrig fortrolige oplysninger efter opfordringer i en e-mail. Gå ind på firmaets hjemmeside og tjek dine kontooplysninger. Hvis det er sandt, at du skal opdatere noget, står det helt sikkert også der.
- Anskaf dig et ordentligt spamfilter. De fleste phishing-forsøg bliver sendt ud som spam.

- Har du den mindste mistanke om, at der er noget galt, bør du kontakte det ægte firma.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Gendan de slettede filer

Gendan de slettede filer

På nettet kan du finde bunkevis af lovlige gratisprogrammer. Komputer for alle har udvalgt et rigtigt godt og gratis gendannelsesprogram.

Læs mere

Gratis layoutprogram

Gratis layoutprogram

PagePlus er et helt gratis program, der er nemt at komme i gang med. Det store udvalg af guider lader dig lynhurtigt opbygge færdige dokumenter, som du kan undersøge og eksperimentere videre med på egen hånd.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her