Cookie- og privatlivspolitik


Pentax Optio T10

Brugervenligt kamera med glimrende trykfølsom skærm og god optik, men noget besværlig betjening.

Set til:

2.600,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Så kan den da vel ikke blive større? Det spørgsmål må man gang på gang stille sig selv som tester, når stadig mindre digitalkameraer udstyres med stadig mere prangende lcd-displays. Tre tommer rent er foreløbig rekorden, som Pentax for tiden må dele med HP. Skærmen er som årets mode foreskriver berøringsfølsom. Et klogt valg, eftersom der ingen plads er til overs til knapper på bagsiden af kameraet.

Pentax har sendt en hel serie kameraer med modelnummeret 10 på markedet. Model. T10 er den brugervenlige i bundtet. Der er tale om et meget kompakt kamera (95 x 58,5 mm. og 19,5 mm. i dybden). Som de fleste i sin klasse har kameraet en optik med 3x zoom, svarende til 37-112 mm. zoom i den analoge verden. Og rækker det ikke, kan man zoome videre endnu fire gange med elektronikkens hjælp. Kameraet har en maks. Opløsning på 6 megapixels (maks. 2816 x 2112 punkter).

Langsomme knapper
Optio T10 er i stand til at tage glimrende klare og naturtro billeder. Men kameraet er ikke det letteste at beherske. Indtil man får lært at trykke udløseren præcis langt nok ned og udløse en lys og afstandsmåling bliver resultatet enten uskarpe billeder eller slet ingen billeder. Det bliver ikke lettere af, at lukkerlyden er næsten umulig at høre.

Den berøringsfølsomme skærm er et klart hit. Man får let adgang til kameraets mange funktioner uden at skulle lære at bruge komplicerede multifunktionsknapper. Bare peg på den funktion, du vil have. Lettere bliver det næppe. Desværre reagerer skærmen langsomt. Det er især generende, når man skal bladre igennem de billeder, man har taget et ad gangen og med et sekunds ventetid for hvert. Forstørrelse af billeder er ligeledes en pine på grund af lang ventetid. Til gengæld er det genialt, at man kan panorere rundt i forstørrelsen ved at køre fingeren rundt på skærmen. Man kan også tegne direkte på billederne.

Fakta

Pentax Optio T10

Fovitech henviser til nærmeste forhandler
på tlf.: 44 34 08 11

  • Formidabel LCD-skærm

  • Høj opløsning

  • Alsidig berøringsskærm

  • Knapperne reagerer langsomt

  • Besværligt fokuseringssystem

Distributørens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Komplet kontrol over harddisken

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

En ordentlig lydoptager

En ordentlig lydoptager

Audacity er et komplet lydstudie, der gør det muligt at optage ubegrænset meget lyd, endda i mange spor, og derefter redigere og mikse resultatet, som du har brug for.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her