Cookie- og privatlivspolitik


Panasonic Lumix G1

Kameraet er godt, men prisen skal længere ned, før det rigtig bliver interessant.

Set til:

6.500,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Det anderledes ved Panasonic Lumix G1 i forhold til andre digitale kameraer er, at det er et digitalt spejlreflekskamera uden spejl. Alle med lidt kendskab til kameraer ved, at denne sætning er noget vrøvl. Og så alligevel ikke. For G1 er på mange måder en ny type kamera, hvor man bruger alle de funktioner, man kender fra et stort spejlreflekskamera. Men i stedet for at bruge et spejl for at se billedet gennem objektivet benytter man en digital billedsensor, så man ser billedet på LCD-skærmen eller på en LCD-skærm i den lille søger. Det lyder på mange måder som et almindeligt digitalt kamera – forskellen består i, at G1 tillige har udskifteligt objektiv! Ud over Panasonics egne kan du bruge objektiver fra Olympus og Sigma via en adapter. Men med det medfølgende på 14-45 mm (svarer til 28-90 mm) er du nogenlunde dækket ind – fra en svag vidvinkel til en beskeden zoom.

I praksis ligger kameraet godt i hånden, og det er hurtigt at arbejde med. Man finder let rundt i menuerne og behøver på ingen måde være ekspert for at tage mesterskud. LCD-skærmen kan vippes ud og rundt og står fint skarpt og lysstærkt.

Billedkvaliteten er i orden med kraftige farver. De mindste detaljer er ikke så skarpe, som vi kunne ønske os. Men alt i alt er det godkendt. Desværre er prisen lidt høj – omkring 6.500 kroner for et sæt med objektiv er for meget. Man kan få gode ægte spejlreflekskameraer med to objektiver for mindre fx det fine Olympus E-420, der er næsten lige så kompakt som G1.

Fakta
  • Kompakte former

  • Udskifteligt objektiv

  • Gode programmuligheder

  • Høj pris

  • Tungt

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Pålidelig backup og gendannelse

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

En ordentlig lydoptager

En ordentlig lydoptager

Audacity er et komplet lydstudie, der gør det muligt at optage ubegrænset meget lyd, endda i mange spor, og derefter redigere og mikse resultatet, som du har brug for.

Læs mere

Gratis layoutprogram

Gratis layoutprogram

PagePlus er et helt gratis program, der er nemt at komme i gang med. Det store udvalg af guider lader dig lynhurtigt opbygge færdige dokumenter, som du kan undersøge og eksperimentere videre med på egen hånd.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her