Cookie- og privatlivspolitik


Nokia N95

Nokia N95 har GPS-modtager, 5 megapixel kamera, musikafspiller, radio, 3G-adgang til nettet, trådløst netværk og meget mere. Men den er meget dyr.

Set til:

5.088,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Af Morten Skeldal Østergaard

Med N95 har Nokia simpelthen bestemt sig for at lave telefonen, der har alle de funktioner, man kan ønske sig af en mobil i dag - en mobiltelefonernes schweitzerkniv. Og man må sige, at de er sluppet godt fra det. N95 er ikke bare proppet med funktioner. De virker også rigtig godt.

Telefonen kan skydes to veje. Hvis man skubber op, dukker et almindeligt taltastatur op. Skyder man der imod telefonen ned, får man i stedet adgang til en række specialtaster, som kan bruges til at styre telefonens udmærkede musik- og videoafspiller. En dejlig ting ved N95 er, at den er udstyret med et standard minijackstik til hovedtelefoner, så man kan bruge sine yndlingshovedtelefoner uden at skulle bøvle med en omformer.

GPS'en er en vellykket funktion, som man hurtigt vænner sig til altid at have ved hånden. I begyndelsen tog det os lidt tid at få forbindelse til GPS-satellitterne, men da vi fandt ud af, at GPS-modtageren sidder i bunden af N95, og at man derfor skal holde den i toppen, fungerede det rigtig godt. Nokias løsning, med at man gratis kan hente kort til GPS'en, er en glædelig overraskelse. Man slipper for at skulle indkøbe ekstra kortpakker, hvis man fx skal på ferie i Østeuropa. Men hvis man vil have en stemme til at vise vej ved at fortælle, når man skal dreje, er man nødt til at købe et abonnement til det hos Nokia.

Kameraet er i luksusafdelingen. Det har en god linse, autofokus og 5 megapixel. Videooptagelser er rystende gode for en mobiltelefon. Der følger et kabel med telefonen, så man kan koble den til tv'et, så man kan vise sine optagelser og billeder direkte fra telefonen.

Der er nem adgang til MicroSD-hukommelseskortet via en lille klap i siden af telefonen, og man er nok nødt til at købe mindst et 2 GB kort (det koster under 200 kroner) for rigtig at få glæde af telefonen. Der er nemlig brug for masser af plads, hvis man både skal have musik, fotos, og vejkort til GPS'en med sig på farten.

Det er nemt at få kontakt til omverdenen med N95. Der er indbygget 3G-netværk, der kan give internetadgang med op til 3,6 Mbit/sekund. Desuden er der almindeligt trådløst netværk (802.11b/g), så man kan gå gratis på nettet, når man har adgang til et netværk. Skulle man få lyst til at føre en god, gammeldaws telefonsamtale, så kan man også det. Lydkvaliteten er rigtig god i begge ender af forbindelsen.

Vi har kun to ting at sætte en finger på ved Nokia N95. Den første er batterilevetiden. Hvis man virkelig går til den med alle telefonens funktioner, så holder batteriet kun en dags tid. Det er nok, hvad man kan forvente, når så mange funktioner skal deles om det samme batteri, men man skal altså vænne sig til at sætte telefonen til opladning hver aften.

Vores andet kritikpunkt er prisen. Nokia N95 er ganske simpelt stinkende dyr. Man kan få en bærbar for samme pris. Man får ganske vist meget for pengene, men 5000 kroner er rigtig meget for en mobiltelefon, som man sikkert skifter ud i løbet af et par år.

Fakta
  • Kan det hele

  • Flot skærm

  • Godt kamera

  • Standard hovedtelefonstik

  • Meget dyr

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Gratis layoutprogram

Gratis layoutprogram

PagePlus er et helt gratis program, der er nemt at komme i gang med. Det store udvalg af guider lader dig lynhurtigt opbygge færdige dokumenter, som du kan undersøge og eksperimentere videre med på egen hånd.

Læs mere

En ordentlig lydoptager

En ordentlig lydoptager

Audacity er et komplet lydstudie, der gør det muligt at optage ubegrænset meget lyd, endda i mange spor, og derefter redigere og mikse resultatet, som du har brug for.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her