Cookie- og privatlivspolitik


Nikon Coolpix P6000

GPS-funktionen skal nok finde vej til andre kameraer også. Prisen er dog lidt for høj.

Set til:

3.299,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Nikon Coolpix P6000 er et kamera til den krævende amatør. Der er nemlig så mange indstillingsmuligheder, at kun de færreste får brug for dem alle.

Det, der får kameraet til at skille sig ud fra andre, er bl.a. den indbyggede GPS-modtager. Når den er slået til, bliver der medtaget koor­dinater i billedets data. Man kan ikke se det direkte på billedet, men GPS-koordinaterne gør det muligt at indsætte billederne i fx Google Earth, så man kan se, præcis hvor billedet blev taget.

En anden speciel ting er, at kameraet har et stik til et almindeligt netværkskabel. Meningen er så, at man kobler kameraet til sit lokale netværk og på den måde kan overføre billeder til Nikons Picturetown og gemme dem der. Funktionen virker både overflødig og besværlig. I de fleste tilfælde vil man først overføre sine billeder til computeren, hvor man kan se og redigere dem, og så måske sende dem et eller andet sted hen.

Coolpix P6000 kan optage i RAW-format. Det vil sige, at der ikke er foretaget nogen form for billedbehand­ling i kameraets elektronik. Med RAW-billeder kan man justere skarphed, farvetemperatur og eksponering.

4x zoom
Kameraet har 4x zoom og en god vidvinkel. Netop vid­vinkel-indstillingen giver lettere forvrængede billeder, men det kan kameraet sættes til at kompensere for. I godt lys er billedkvaliteten i top. Skarpe billeder med mange detaljer og gode farver. I svagt lys står det til gengæld knap så godt til. Hvis man vælger at lade kameraet styre ISO-følsomheden automatisk, skrues der helt op i svagt lys, hvilket giver billeder med masser af støj og dermed et grumset udseende. Den indbyggede blitz kan nemt klappes op ved et tryk på en knap.

En del af de manuelle indstillinger betjenes ved, at man holder en knap nede, mens man drejer på et hjul. Et felt på skærmen forstørrer motivet. Det er så besværligt, at man meget hurtigt holder sig til autofokusfunktionen, der til gengæld virker glimrende.

Fakta
  • Flot billedkvalitet

  • Indbygget GPS

  • RAW-optagelser

  • Billedstøj ved svagt lys

  • Besværlige funktione

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Gendan de slettede filer

Gendan de slettede filer

På nettet kan du finde bunkevis af lovlige gratisprogrammer. Komputer for alle har udvalgt et rigtigt godt og gratis gendannelsesprogram.

Læs mere

Logitech G25 Wheel

Logitech G25 Wheel

G25 er så imponerende flot lavet, at prisen nok er rimelig men høj er den.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her