Cookie- og privatlivspolitik


Navigon 8110

En lækker vejviser der gør det nemt at færdes på ukendte motorveje, og som er i besiddelse af mange smarte funktioner.

Set til:

3.499,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Navigon 8110 er den nye og opdaterede udgave af forrude-GPS'en Navigon 7110 fra forrige år, og blandt nyhederne er en større skærm, hurtigere processor og dobbelt op på hukommelsen. Og i kombination med en brugervenlig betjening, og de forrygende funktioner Reality View, Panorama View og baneassistenten, er også 8110 en glimrende vejviser. Det eneste vi savner, er funktionen, hvor man kan lave sine egne talekommandoer.

Navigon 8110 er hurtig i opfattelsen, når det kommer til søgning efter adresser og ruteberegninger. De virtuelle knapper er tilpas store til, at man kan betjene dem, og hvis man har ekstra store fingre, kan man bruge den lille medfølgende plastikpegepind til at trykke med.

Forrudeholderen er aktiv, hvilket i dette tilfælde betyder, at den forsyner GPS'en med strøm, når den er klikket på plads. Holderen tilsluttes bilens cigarettænder med det medfølgende strømkabel, som også indeholder TMC-antennen (antennen der modtager direkte meldinger om vejforhold) - smart, for så slipper man for at have TMC-antennen liggende løst i forruden.

Vi tog GPS'en med på en køretur til Tyskland, og den viste vej med usvigelig sikkerhed. Europakortet er helt opdateret med de nyeste veje, og GPS'en er god til at lave alternative ruter, på strækninger med kø eller vejarbejde. Navigon 8110 gør det også nemmere at køre på motorveje i ind- og udland. Den er nemlig i besiddelse af Reality View, som giver et fotolignende billede af sammenfletninger og afkørsler, krydret med pile, der peger i den retning, man skal køre. Reality View-funktionen dækker ifølge producenten flere end 59 sammenfletninger i Danmark og tæt på 5000 i Europa. En anden genialitet er baneassistenten, som viser hvilke baner, man skal lægge sig i. Den sidste visuelle funktion er Panorama View 3D, som giver et 3D-billede af de omgivelser, man kører rundt i - lidt lige meget i flade Danmark, men sjovt hvis turen går til Alperne.


Udover selve vejvisningen kan GPS'en også kobles sammen med mobiltelefonen via Bluetooth og bruges til håndfri samtale. Selve sammenkoblingen er nem at lave, men der skal ikke meget fart på bilen, før denne funktion drukner i støj, og modtagerne ikke kan høre, hvad der bliver sagt. Dertil kommer, at brugerfladen reagerer lidt trægt, når man betjener de funktioner, der ikke har noget med navigation at gøre.

GPS'en understøtter også talegenkendelse (ikke at forveksle med talekommandoer), så man kan indtale destinationsadresserne trin for trin. Det ærgerlige er så, at denne funktion ikke virker i Danmark, hvor man selv bliver nødt til at taste adresserne ind manuelt. Noget helt nyt og smart er til gengæld, at GPS'en kan sende al lyden til bilradioen via FM. Så kan man tune ind på frekvensen og få ekstra meget glæde af den indbyggede MP3-afspiller.

Fakta

Navigon 8110

Kort: Europa (se dækningsgraden på producentens hjemmeside)
Processor: Samsung 2443 533 MHz
Skærm: 4,8-tommer bredskærm
Hukommelse: 512 MB ROM/128 MB RAM
GPS: SIRF Star III
Kortlæser: SD-kort
TMC: Ja
Mål: 13,5 cm bred, 8,4 cm høj, 2,2 cm tyk
Vægt: 264 gram
Ekstra funktioner: Bluetooth, kørebog, Reality View, fartkontrol, Panorama View, FM-sender, baneassistent, mp3-afspiller, billedvisning, talekontrol (virker ikke i DK)
Medfølger: SD-kort med Europakortet, USB-kabel, oplader til bil og stikkontakt, forrudeholder, stofetui

  • Giver et godt overblik

  • God til at navigere

  • Stor skærm

  • Mange funktioner

  • Ingen talekommandoer

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Gendan de slettede filer

Gendan de slettede filer

På nettet kan du finde bunkevis af lovlige gratisprogrammer. Komputer for alle har udvalgt et rigtigt godt og gratis gendannelsesprogram.

Læs mere

Logitech G25 Wheel

Logitech G25 Wheel

G25 er så imponerende flot lavet, at prisen nok er rimelig men høj er den.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her