Cookie- og privatlivspolitik


Linksys NSLU2

Har du brug for en lille filserver til netværket, er Linksys NSLU2 et fremragende valg. NSLU2 er så lille, at den kan være i en skjortelomme, men er fuld af gode funktioner.

Set til:

699,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Denne lille enhed lader dig tilslutte en harddisk eller to direkte til hjemmenetværket, så alle computere kan få fat i dem. Den bruger eksterne harddiske med USB2-forbindelse (der følger ikke en disk med), der tilsluttes enheden. Normalt formaterer den harddiske i formatet Ext3, men den nyeste udgave af enheden kan også bruge FAT og NTFS. Med en 2,5" harddisk kan man få en lydløs filserver, der kun bruger 8 watt. Meget imponerende.

Når den er tilsluttet, sørger en guide for at finde frem til enheden og indstille netværksadresser mm, og formatere harddisken. Så dukker den op i Netværkssteder og er klar til brug. Derefter kører den bare, og lader alle læse og skrive til diskene. Hastigheden på omkring 4 megabyte i sekundet er dog mærkbart mindre end for harddiske tilsluttet direkte til USB-porten. Dette er imidlertid ikke Linksys' fejl, men en begrænsning i netværket.


Går man nærmere ind på indstillingerne af enheden, viser der sig mange flere muligheder. Der kan sættes regler op for, hvem der kan bruge hvor meget plads, spærres for bestemte brugere med mere. Teknikere med hang til eksperimenter har fundet på at give den endnu flere funktioner, fx musik- og webserver. Det kræver dog en del teknisk snilde at få til at fungere.

Blandt de ekstra ting, der gemmer sig i den lille enhed, er nogle meget fine backupfunktioner. Hvis der er to harddiske tilsluttet, kan den sørge for at den ene regelmæssigt får sit indhold kopieret den anden. Endnu mere spændende er, at den kan trække data via netværket og lægge ned på disken. Dermed kan den automatisk sørge for backup fra computere på netværket, blot de giver adgang til de filer, der skal kopieres.

Fakta

FAKTA

Linksys NSLU2

+ Strømsvag og lydløs
+ Nem at sætte op
+ Mange indstillinger
+ Tager også backup
+ Kan være i en lomme

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Gratis layoutprogram

Gratis layoutprogram

PagePlus er et helt gratis program, der er nemt at komme i gang med. Det store udvalg af guider lader dig lynhurtigt opbygge færdige dokumenter, som du kan undersøge og eksperimentere videre med på egen hånd.

Læs mere

NorthQ G-Sensor Alarm Systems NQ-10030

NorthQ G-Sensor Alarm Systems NQ-10030

NorthQ leverer en god og simpel tyverialarm, som er nem at sætte op, men prisen er lige i overkanten.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her