nyheder/googleearth.jpg

Kamp om kloden

Microsoft og Google er nu i direkte konkurrence om at udvikle verdens første søgemaskine, som kombineres med satellitbilleder. Dvs. at man snart kan finde den nærmeste restaurant hvor end på kloden man måtte befinde sig.

24. maj 2005
nyheder/msgoog.jpg

Den 19. maj blev sløret løftet for Google Earth. Det er et nyt søgesystem, hvor man benytter satellitbilleder til at navigere sig rundt på nettet. Fx kan man finde hoteller i nærheden af lufthavnen eller på sommmerens feriested. Systemet er stadig under udvikling og er baseret på Googles egen søgemaskine samt deres indkøbte Terra Server med detaljerede fotografier af alt lige fra Rio Grande til Stockholm. En lille uge senere annoncerede Bill Gates så MSN Virtual Earth under en konference i Californien. Microsofts søgesystem adskiller sig fra Google Earth ved at vise jorden fra en vinkel på 45 grader i stedet for oppe-fra og ned. Bill Gates forklarede, at denne vinkel giver et bedre overblik.

Med verdens største søgemaskine og softwaregigant i konkurrence om at indeksere jordkloden, bliver der sikkert tale om en spændende "kamp om kloden".

Måske er du interesseret i ...