Cookie- og privatlivspolitik


Fritz!Box Fon WLAN 7170

Masser af muligheder, men til prisen burde der være mere fart over feltet.

Set til:

1.695,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

AVM's nyeste Fritz!Box-router er spækket med et utal af funktioner. Udover at understøtte kabel og trådløst netværk, kan den også bruges som internet-telefoncentral og ADSL-/ISDN-modem. Med andre ord er der masser af muligheder. Men trods den brugervenlige opsætning og routerens nemme og overskuelige interface, skal man være mere end særdeles godt velbevandret ud i netværksopsætning og teknik, for at få den fulde glæde af alle funktionerne. Og så synes vi, at hastigheden på netværket er i underkanten, prisen taget i betragtning.

Der er fokus på telefoni, og i praksis kan man tilslutte sin almindelige telefon direkte til routeren og selv bestemme om man vil ringe via den almindelige fastnetlinje eller via internettet (kræver et IP-telefoniabonnement). Og hvad der er ekstra smart, er, at man kan tilslutte op til to analoge enheder (fx en telefon og en fax).

Som udgangspunkt er opsætningen af routeren nem, og når alle kabler er forbundet, skal man bare følge opsætningsguiden, som medfølger på cd. Der, hvor vi oplevede problemer, var da det indbyggede modem skulle forbindes til vores bredbåndsforbindelse. Det virkede ikke i første forsøg, og så gav opsætningen simpelthen fortabt med flg. besked: "kontakt din internetudbyder". Herefter gik det stødt ned ad bakke, og uanset hvad vi gjorde, virkede det bare ikke. Heldigvis kan man tilslutte sit gamle ADSL-modem til LAN1-porten på routeren, og få forbindelse til internettet af den vej, men denne manøvre kræver en hel del krumspring i opsætningsmenuen.

Udover telefonmulighederne er en af de snedigste detaljer på routeren USB-porten, hvor man kan tilslutte enheder som fx eksterne harddiske, USB-nøgler eller printere, så hele hjemmenetværket kan benytte dem. Men når det kommer til hastigheden på netværket er vi langt fra imponerede. Routeren understøtter kun den trådløse 802.11g-standard og 100 megabit-kabelnetværk. Til prisen på 1695 kroner havde vi forventet de nyeste og hurtigste standarder Draft-N og gigabit-kabelnetværk.

Fakta

Fritz!Box Fon WLAN 7170

  • Indbygget telefoncentral

  • Brugervenlig opsætningsmenu

  • Svær at få på internettet

  • Gamle standarder

  • Høj pris

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Komplet kontrol over harddisken

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

En ordentlig lydoptager

En ordentlig lydoptager

Audacity er et komplet lydstudie, der gør det muligt at optage ubegrænset meget lyd, endda i mange spor, og derefter redigere og mikse resultatet, som du har brug for.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her