Cookie- og privatlivspolitik


Europa Universalis III

Europa Universalis III er, uden risiko for overdrivelse, et strategispil af de helt store. Det giver dig en hånd med i verdenshistorien fra Konstantinopels fald i 1453 frem til den franske revolution i 1789.

Set til:

299,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Europa Universalis III er, uden risiko for overdrivelse, et strategispil af de helt store. Det giver dig en hånd med i verdenshistorien fra Konstantinopels fald i 1453 frem til den franske revolution i 1789, og simulerer handel, opdagelsesrejser, alliancer, diplomati og krig helt ned i detaljerne. Du kan spille ethvert europæisk land (og der var mange dengang), og sætter selv dine mål.

Denne tredje udgave er udvidet og forfinet på mange måder, og især spiller religion nu en stor rolle for loyalitet og alliancer. Spillet er også opgraderet til en diskret 3D-grafik, men i spillets natur er det naturligvis de store landkort, der dominerer, og den strategiske tænkning er vigtigere end grafik. Som andre gode spil er der indbygget en samling vejledninger og småkampagner, der viser de vigtigeste elementer i spillet, og en udmærket manual på hele 148 sider fungerer som reference.

Brugerfladen afspejler de mange muligheder, og det kræver lidt øvelse at finde rundt i de mange detaljer, men generelt fungerer det fint. En vis træghed i knapperne er til at leve med. Der er et væld af muligheder og mange alternative strategier at forsøge, og giver en helt anden indsigt i historien end bøger kan klare, omend startkortet har nogle unøjagtigheder i angivelse af religion og kultur i den østlige del af kortet.

Spillet er overraskende nemt at komme i gang med, men det varer ikke længe, før uansvarlige strategier slår bunden ud af pengekassen og få en til at gå i dybden og forstå balanceret regeringsførelse.

Det kan også udvikle sig til en tidsrøver, hvor man igen og igen prøver at etablere en brugbar alliance, underlægge sig et vrangvilligt land, eller få etableret profitable kolonier i Amerika. Sans for detaljer, alliancer og langsigtede sammenhænge vinder i det lange løb. Og er det ens interesse, findes der næppe noget bedre spil end dette.

Fakta
  • Uovertruffen historiesimulation

  • Gode vejledninger

  • Balance mellem krig og diplomati

  • Mange måder at spillle

  • - Fejl i startkort

Europa Universalis III

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Pålidelig backup og gendannelse

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Nem cd-brænding

Nem cd-brænding

På nettet kan du finde bunkevis af lovlige gratisprogrammer. Komputer for alle har udvalgt et godt og gratis brænderprogram.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her