Cookie- og privatlivspolitik


Diskeeper 10 Professional Premier Edition

Omfattende defragmenteringsprogram, som ikke så let lader sig slå ud af kurs.

Set til:

1.100,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Diskeeper er et defragmenteringsprogram, som ikke blot tilbyder at bringe orden på din harddisk, men også hævder at gøre den hurtigere, end den nogensinde har været før.

Hvis din pc føles sløv, er det ikke kun fordi naboens er nyere. En pc bliver gradvis langsommere om at læse fra disken. Efterhånden som disken bliver fyldt op, bliver det sværere at gemme nye filer i et stykke. De bliver i stedet skrevet i småbidder, rundt om på disken, hvor der er huller efter slettede filer. Jo mere opdelt en fil er, desto længere tid tager det at hente den fra harddisken. Det kaldes fragmentering.

Windows er udstyret med et defragmenteringsprogram, som udfører opgaven og ikke koster ekstra. Men der er ingen indstillingsmuligheder, og programmet opgiver sit forehavende, hvis der er blot den mindste indblanding undervejs fra andre programmer. Det er der så godt som altid. Især hvis man prøver at defragmentere Windows-drevet.

Diskeeper 10 findes i en række udgaver. Fra en hjemmeudgave til knap 300 kr., og op til den professionelle Premier edition til ca. 1100 kr. De fleste af egenskaberne går igen i alle udgaver. Men de dyreste udgaver lover at give endnu højere hastighed end på en helt jomfruelig Windows-installation.

Vi har testet luksusudgaven Professionel Premier Edition på en meget flittigt brugt bærbar pc. Om den virkelig kan gøre pcen hurtigere end da den var ny, er ubesvaret. Forbedringen er ikke slående. Men programmet finder i hvert fald frem til, at diskene er svært fragmenterede og tager fat på opgaven.

Diskeeper lader sig ikke slå ud af, at andre programmer bruger harddisken. Den fortætter tålmodigt oprydningen. Selv imens man installerer og afinstallerer programmer på samme drev!

Diskeeper 10 er et program, der gør tingene grundigt og trinvis. Du skal ikke regne med, at din disk er fuldkommen som ny efter den første defragmentering. På en enkelt kørsel, som gerne varer omkring 10 minutter, løses måske en tiendedel af hele opgaven. Til gengæld sker det uden at man mærker det på hastigheden. Og lige så langsomt bliver harddisken mere og mere organiseret. Programmet kan desuden automatiseres til fx kun at køre, når pcen ikke bruges.

Hvor vigtigt det er at defragmentere sin harddisk, kan diskuteres. Nogle sværger til daglige defragmenteringer, mens andre mener, at harddiske er så hurtige, at det intet betyder, og at sliddet ved at flytte samtlige filer rundt, er så skadeligt for harddisken, at man bør lade være.

Diskeeper er i øvrigt et program med både stærke tilhængere og modstandere. Det skyldes ikke alene programmets egenskaber, men også det forhold, at firmaet bag det, er en del af Sceintology-kirken.

Fakta

FAKTA

Diskeeper 10 Professional Premier Edition

Programmet kan købes med onlinerabat på hjemmesiden.

  • Mange muligheder

  • Klippestabil

  • Kan køre automatisk

  • Defragmentering i bidder

  • Konkurrenten er gratis

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Pålidelig backup og gendannelse

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Nem cd-brænding

Nem cd-brænding

På nettet kan du finde bunkevis af lovlige gratisprogrammer. Komputer for alle har udvalgt et godt og gratis brænderprogram.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her