Cookie- og privatlivspolitik


Creative ZEN X-Fi 16GB WLAN

Prisen er høj, men de mange brugervenlige funktioner og den trådløse netværksunderstøttelse begejstrer.

Set til:

1.499,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Creative ZEN X-Fi er en lille lækker mp3-afspiller, der byder på et hav af muligheder. Den kan vise video og billeder, afspille musik og podcasts, og så kan den gå på det trådløse netværk og bl.a. streame mediefiler fra pc'en. Masser af smarte funktioner, mulighed for at udbygge lagerpladsen med SD/SDHC-hukommelseskort (helt op til 32 GB ekstra), og en intuitiv brugerflade. Vi tester her 16 GB-udgaven.

Noget af det bedste ved ZEN X-Fi er, at den er nem at gennemskue. Menuen er logisk opbygget, og man kan hurtigt lege sig frem til, hvordan den fungerer. Displayet er knivskarpt, og på trods af dets beskedne størrelse på kun 2,5-tommer kan man sagtens holde ud at se sin yndlings-tv-serie på togturen. Selv i solskinsvejr vises enhver detalje tydeligt.

Lydkvaliteten (og her er denne tester lodret uenig med resten af pc-verdenens anmelderkorps) med de medfølgende ørepropper (Creative EP-830) er tæt på elendig. De mangler bas og mellemtone og lyder alt for skarpe. Man kan selvfølgelig eksperimentere med X-Fi-funktionen, som ifølge producenten forbedrer lydkvaliteten, eller prøve at indstille equalizeren, men det eneste vi synes hjalp, var ganske enkelt nogle andre og bedre ørepropper.

Til at overføre mediefilerne fra pc'en og til afspilleren bruges det medfølgende program Creative Centrale. Programmet er et mediebibliotek, hvor man kan samle musikken, videoerne og billederne, der ligger på pc'ens harddisk, og herfra overføre dem via USB til ZEN X-Fi. Det smarte er så, at Creative Centrale også kan indstilles til at agere medieserver, og på den måde streame mediefilerne trådløst til afspilleren (kræver selvfølgelig at man har trådløst netværk). Også her er ZEN X-Fi fantastisk brugervenlig, for den finder selv netværket, uden man behøver gøre andet end at vælge Mediaserver i menuen.


Creative Centrale fungerer fint, men er alligevel lidt dumt skruet sammen. Man kan fx ikke selv klikke på en videofil og konvertere den til det format, som ZEN X-Fi kan vise. Programmet konverterer kun videofilerne i forbindelse med at de overføres via USB. I praksis betød det, at vi først skulle overføre videoerne til afspilleren via USB, slette dem i Creative Centrale, og lægge dem tilbage i de konverterede udgaver, før de kunne streames trådløst. Forvirrende, og vi håber at Creative tilføjer en konverteringsmulighed i programmet.

Fakta

Creative ZEN X-Fi 16GB WLAN

Kapacitet: 16 GB (fås også med 32 GB)
Kortlæser: SD/SDHC
Display: 2,5-tommer
Understøttede mediefiler: Mp3, wma (DRM10), AAC (M4A), Wave, Audible, WMV9, MPEG4, DivX, XviD, JPEG
Forbindelser: USB, 802.11g trådløst netværk
Mål: 5,5 x 8,3 x 1,3 cm
Vægt: 70 gram

  • Kan streame trådløst

  • Nem at bruge

  • Knivskarpt display

  • Elendige ørepropper

  • Høj pris

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Gendan de slettede filer

Gendan de slettede filer

På nettet kan du finde bunkevis af lovlige gratisprogrammer. Komputer for alle har udvalgt et rigtigt godt og gratis gendannelsesprogram.

Læs mere

En ordentlig lydoptager

En ordentlig lydoptager

Audacity er et komplet lydstudie, der gør det muligt at optage ubegrænset meget lyd, endda i mange spor, og derefter redigere og mikse resultatet, som du har brug for.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her