Cookie- og privatlivspolitik


Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio Notebook

Creatives lydkort til den bærbare byder på nogle gode tilslutningsmuligheder og effekter, men giver ikke den store revolution.

Set til:

549,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Creatives nye lydkort kan bruges med nye bærbare pc'er, som er i besiddelse af en ExpressCard-port (den opdaterede udgave af den gamle PCMCIA-indstikskortport) og kan ifølge producenten forbedre lydkvaliteten på de hårdt komprimerede mp3-filer. Vi kunne dog ikke høre den helt store forskel på Creative X-Fi Extreme Audio Notebook og den bærbare test-pc's indbyggede lydkort, men med Creatives lydkort, får man andre gode muligheder med i købet.

Noget af det bedste er tilslutningsmulighederne. Yderst på lydkortet sidder tre porte. De to af dem er til hovedtelefoner og mikrofonen og den sidste er til et specielt kabel (Speaker Docking Module), som kan købes i løs vægt for 299 kroner på producentens hjemmeside, og som giver mulighed for at tilslutte et 7,1-surroundhøjttalersæt analogt. Men det er ikke alt, for både hovedtelefon- og mikrofonindgangen byder også på optisk SPDIF, og kan via disse optiske digitale forbindelser sluttes direkte til fx et surroundsoundanlæg eller et højttalersæt, der også understøtter optisk SPDIF.


Der følger en masse gode effekter med lydkortet. Der er bl.a. X-Fi Crystalizer, som er den funktion, der "forbedrer" lydkvaliteten på mp3-filer, og selv om den ikke løfter lydkvaliteten ret meget, fremhæver den dog de reneste frekvenser en smule og skubber støjen lidt i baggrunden. En anden interessant effekt er X-Fi CMSS-3D, som laver det almindelige stereosignal om til surroundsound og giver oplevelsen af, at man er placeret midt i lydbilledet.

X-Fi Xtreme Audio Notebook er egentlig et sympatisk produkt, der giver nogle muligheder til den meget lydinteresserede. Men hvis man har en bærbar pc, der er i besiddelse af en ExpressCard-port, er der stor sandsynlighed for, at man allerede har et ganske godt lydkort, og som måske allerede giver de samme muligheder som Creatives nye lydkort ...

Fakta

Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio Notebook

Afspilning: 24 bit/96 KHz
Optagelse: 24 bit/96 KHz

  • Tilslutningsmulighederne

  • Hæderlig pris

  • Medfølgende headset

  • Henvender sig primært til lydnørden

  • Ingen revolution

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
En ordentlig lydoptager

En ordentlig lydoptager

Audacity er et komplet lydstudie, der gør det muligt at optage ubegrænset meget lyd, endda i mange spor, og derefter redigere og mikse resultatet, som du har brug for.

Læs mere

Notesblok

Notesblok er et af de programmer, der altid følger med Windows. Programmet bruges til at redigere små tekster.

Læs mere

HP 2133 Mini-notebook pc

HP 2133 Mini-notebook pc

HP's netbook har et godt udvalg af software, og så er tastaturet fremragende.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her