Cookie- og privatlivspolitik


CorelDRAW X3

Glimrende vektortegneprogram i sampak med et middelmådigt billedprogram og 1000 fonte, du ikke har brug for, til en høj pris.

Set til:

3.700,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Der er en følelse af deja-vu over CorelDRAW X3. Et af de første programmer, der i sin tid blev lavet til Windows, var netop vektortegneprogrammet CorelDRAW 2.0. Det er 16 år og 11 versioner siden. Dengang var programmet maskinkrævende. Når en ny detalje var føjet til tegningen, måtte man vente nogle sekunder på, at skærmen opdaterede. Det må man stadig selv om den pc, testen er foregået på, har næsten tusind gange større regnekraft end undertegnedes første Windows-pc.

Årene til trods ligner CorelDRAW sig selv. Pakken indeholder selve CorelDRAW, billedprogrammet Corel Photo-Paint og skærmskudsprogramet Corel Capture. Akkurat som den gjorde i 1990. Der er også det overflødighedshorn af skrifttyper (1000 styk), som er blevet Corels kendemærke. Og i lighed med dengang er vektortegneprogrammet det eneste i pakken, som virkelig er noget værd. Photo-Paint er ikke så ringe, men det er ikke i professionel klasse. At Corel dybest set er enig, kan man se af, at firmaet købte konkurrenten Paint Shop Pro i 2005 og nu sælger denne separat.

Selve CorelDRAW er stadig glimrende. Er du mere til teknisk tegning end penselstrøg, kommer du langt med Corel. Der er et utal af værktøjer og paletter. Dine stregtegninger kan vrides og tilpasses, så det er en lyst. Fotos og skannede logoer kan importeres med den udmærkede Trace-funktion. Der medfølger tre lækre manualer på i alt tusind sider. Og som et professionelt program er præcisionen og faciliteterne til videre bearbejdning på grafiske bureauer og trykkerier i top. Du kan importere og eksportere i alle tænkelige formater og standarder, herunder selvfølgelig også til pdf-filer og hjemmesider. Alt er på plads. Men det kan man sandelig også tillade sig at forvente, når prisen er tæt på 4000 kroner!

Når udbuddet af glimrende billedbehandlingsprogrammer under 1000 kroner er stort, er det svært at finde en rimelig grund til at man skal betale 3500 kroner for et godt vektor-billedprogram. Men det er de barske kendsgerninger. Konkurrenten Adobe Illustrator er dog omkring dobbelt så dyr.

Alt i alt er jeg bange for, at løbet er ved at være kørt for CorelDRAW. Hvis du er professionel grafiker, er du sandsynligvis vokset op med Illustrator på Macintosh og fortsætter med at vælge denne på pc, selv om den er dobbelt så dyr. Og er du amatør, kan det betale sig at lede efter en tidligere Corel-version til en brøkdel af prisen.

Fakta

FAKTA

CorelDRAW X3

  • Professionelt tegneprogram

  • Godt tracerprogram

  • Koster det halve af konkurrenten

  • Langsom opdatering

  • Middelmådigt fotoprogram

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

En ordentlig lydoptager

En ordentlig lydoptager

Audacity er et komplet lydstudie, der gør det muligt at optage ubegrænset meget lyd, endda i mange spor, og derefter redigere og mikse resultatet, som du har brug for.

Læs mere

Komplet kontrol over harddisken

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her