Cookie- og privatlivspolitik


Compaq CQ2100SC

En lækker mini-pc med indbygget dvd-brænder. Men der mangler hukommelse og HDMI-tilslutning.

Set til:

2.300,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

En mini-pc er ofte en smal sag, som har en forholdsvis svag ydelse, men også lav pris. Det usædvanlige ved Compaq CQ2100SC er, at den på ingen måde er lille ved siden af en traditionel mini-pc. Den er mindst to til tre gange større end konkurrenternes mini-pc’er, der kun er få centimeter tykke.

Compaq CQ2100SC er hele 11 centimeter tyk. Forklaringen ligger i, at Com­paq har valgt at montere en dvd-brænder, som du ikke finder hos konkurrenterne. Det sammen med det fine metalkabinet med sort plastfront gør, at maskinen mere ligner en ”ægte” pc.

Indvendigt ligner den dog en mini-pc. Den har fx en Intel Atom-processor, indbygget grafikkort og 160 GB harddisk. Desuden finder du trådløst netværk og 1 GB hukommelse. Altså som en typisk netbook.

Compaq CQ2100SC leveres med Windows XP, og det er en god idé, når man kun får 1 GB ram med i prisen. Konkurrenternes mini-pc’er (uden dvd-brænder) til samme pris har typisk 2 GB ram. Det trækker ned. Men også at der kun er VGA-udgang til skærmen. Her havde vi forventet en HDMI-udgang. Den lille pc er nemlig oplagt ved siden af fjernsynet i stuen. Ikke mindst på grund af dimensionerne og det faktum, at den er stort set støjfri. Til gengæld medfølger der et godt tastatur i fuld størrelse og en god mus.

I praksis kører pc’en fint uden at hakke ved almindelige pc-opgaver. Men den skal ikke presses meget, og du skal helst ikke have for mange programmer åbne på samme tid, før den bliver lidt sløv. Til gengæld har du mulighed for at isætte ekstra kort, da den har én udvidelsesplads.

På mange måder kan vi rigtig godt lide Compaqs bud på en mini-pc, fordi der er plads til udvidelser, og det er rart med indbygget dvd-brænder. Men prisen, ydelsen og mængden af hukommelse trækker ned. Der findes bedre alternativer til samme pris på markedet.

Fakta
  • Dvd-brænder

  • Godt tastatur/mus

  • Flot bygget

  • For lidt hukommelse

  • Høj pris

Eksterne links
Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Problemer med farverne

Problemer med farverne

Denne skærm efterlader et ret blandet indtryk. Den er solidt bygget og burde være rigtig god. Men farvebalance, betjening og kontrast falder igennem.

Læs mere

Pålidelig backup og gendannelse

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her