Cookie- og privatlivspolitik


Chronos USB Over IP Server

Denne lille boks ligner umiddelbart en USB-hub, og det er den da på en måde også. Men boksen har et lille trick oppe i ærmet, da den kan koble sig på hjemmets netværk via kabel og dermed give adgang til dens tilsluttede USB-enheder fra alle pc’er. Så kan man nemt deles om en printer eller en ekstern harddisk.

Set til:

602,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Nok er vi vant til, at tingene bliver mindre, men 5 x 7½ cm er altså ikke meget, og løftet om at sætte alle USB-enheder på netværket imponerer. Boksen sender selve USB-signalet via netværket, og det virker i praksis, som om USB-enhederne er tilsluttet direkte til pc’en.

Det fungerer uden videre både med kabler og på trådløst net. Den medfølgende cd har et styreprogram og en driver til enheden. Der er to manualer på engelsk, en om selve enheden og en om printeropsætningen. Sproget er lidt pudsigt, men manualerne gennemgår alle enhedens funktioner på en udmærket måde. Og enkelt er det. Det medfølgende styreprogram gør det nemt at tilslutte en enhed til boksen, og så tror computeren, at den sidder direkte i USB-porten.

Det gør desværre også, at man ikke kan bruge de tilsluttede enheder samtidig på flere pc’er. Egentlig fil- og printerdeling har vi ikke med at gøre, for den ene bruger skal koble fra, før en anden kan koble til.

I praksis fungerer det glimrende, og det skulle virke med alle harddiske, scannere og printere. Der er ikke brug for særlige driverprogrammer. Boksens indstillinger kan nemt styres via en webbrowser.

Der er dog et alvorligt minus: Harddiske og USB-nøgler er urimeligt langsomme, når de bruges gennem denne miniserver. Målingerne viser en skrivehastighed på 4 MB/s og en læsehastighed på blot 0,5 MB/s. En ordentlig netværksserver bør give langt mere end det. Heldigvis fungerer printere hurtigt nok i almindeligt brug.

Alt i alt er denne server en billig og simpel løsning på et udbredt problem, nemlig deling af flere enheder over netværket. Det er ikke særlig fleksibelt, men det er godt nok, hvis du kan leve med de indbyggede begrænsninger.

Fakta

• Netværk: 100 megabit/sekund
• Porte: 4 USB 2.0
• Understøtter: Harddisk,
printere, scannere, kortlæsere,
USB-nøgler, multifunktion
(scanner + printer)
• Læsning: 0,5 megabyte/
sekund
• Skrivning: 4 megabyte/sekund

  • Lille og billig

  • Kompatibilitet

  • Nem at bruge

  • Kun én bruger per enhed

  • Langsom!

Eksterne links
Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
D-Link DIR-655 Wireless N router

D-Link DIR-655 Wireless N router

D-links lover større rækkevidde og højere hastighed med deres nye router.

Læs mere

Pålidelig backup og gendannelse

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her