Cookie- og privatlivspolitik


Canon DC50

Masser af smarte funktioner og en fin brugervenlighed, men prisen er for høj.

Set til:

5.549,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Med Canons kompakte digitale dvd-kamera er det nemt at få gode optagelser i kassen. Den optiske billedstabilisator gør, at billedet er roligt, selv når der zoomes helt ind, og så længe der bare er lys nok, er farverne kraftige og indbydende og skarpheden helt i orden.

Et af hovedtemaerne ved DC50 er, at det optager på 8-centimeter-mini-dvd'er og ikke bånd, og det virker rigtig godt. Det kan både optage på R (engangs-dvd'er), RW (genskrivbare) og R DL (dobbeltlags). Vælger man R og RW er der plads til ca. 30 minutters optagelser pr. skive, og vælges R DL, er der plads til omkring det dobbelte. På driftsomkostningerne er der lidt at spare i forhold til båndene, da mini-dvderne kan findes helt ned til 7 kroner stykket.

Selv om optagelserne lagres direkte på dvd og kan afspilles på de fleste dvd-afspillere, kan man ikke bare hive skiven ud af kameraet og putte den i afspilleren inde i stuen - den skal nemlig "lukkes" først, og derefter er det ikke længere muligt at optage videre på den (medmindre den er genskrivbar). Det tager omkring 6 minutter for kameraet at "lukke" dvden, og når denne proces står på, er det forbudt at håndtere det, for så går der ged i det, og man risikerer en fejlbrænding, og i værste fald at optagelserne går tabt. Optagelserne kan selvfølgelig ses på det skarpe 2,7-tommer display inden dvd'en "lukkes", og kameraet kan selvfølgelig også tilsluttes tv'et med det medfølgende AV-kabel.

I almindelig dagslys er billedkvaliteten forrygende god, og vi er imponerede over, hvor hurtigt det finder fokus og den rette hvidbalance. Indenfor eller i svagere belysning kommer der, ligesom med de fleste andre videokameraer, dog ret meget støj på billedet.

En fin egenskab er, at DC50 kan optage i bredformat (16:9), det gør det lige lidt mere praktisk og fremtidssikkert, efterhånden som den brede skærm flytter ind i stuerne. Den optiske zoom er på 10x, og det er til gengæld ikke ret meget i videokamerasammenhænge, hvor det nærmest er almindeligt, at zoomen ligger et sted mellem 18-24x.

Udover at videofilme kan DC50 også tage almindelige fotos, og den gør det overraskende godt og i hele 5,4 megapixels. Derudover kan det faktisk tage billeder samtidig med, at det optager video, men kun så længe man filmer i det normale skærmformat (4:3), og i øvrigt har et miniSD-hukommelseskort installeret i kortlæseren - ellers virker det ikke.

Rent fysisk er kameraet dejlig småt, og alligevel stort nok til at det ligger godt i højre hånd. Det er meget nemt at nå alle knapperne, og hvis det går helt galt, kan man bare bruge den fine medfølgende fjernbetjening, som både kan styre videooptagelserne, fotograferingen og afspilningen.

Fakta

Canon DC50

Opløsning: 5,4 megapixels
Optisk zoom: 10x
Brændvidde video: 44,7 - 447 mm
Brændvidde foto: 39,9 - 399 mm
LCD: 2,7-tommer TFT
Tilslutning: USB, PictBridge, A/V (minijack)
Kortlæser: miniSD

  • Roligt billede

  • Gode farver

  • Kan fotografere under optagelse

  • For lidt zoom

  • Høj pris

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
DRM-fri musik i 2008

DRM-fri musik i 2008

I løbet af 2008 forventer TDC at sælge mp3-musik uden kopibeskyttelsen DRM på nettet. Dermed følger selskabet udmeldinger fra de fire største pladeselskaber.

Læs mere

Laptop-Glider

Laptop-Glider

Laptop-Glider er den utraditionelle og lidt omstændelige løsning på et overfyldt skrivebord.

Læs mere

Free Loader

Free Loader

Når det virker, er det suverænt, men vi kunne fx ikke oplade en LG-mobiltelefon.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her