Cookie- og privatlivspolitik


ASUS UL30A

Denne lette bærbare fra ASUS lover batterilevetid på op til 12 timer, hvilket er ganske imponerende. Med 4 GB ram og 500 gigabytes harddisk har den kapacitet til store opgaver. Til gengæld er ASUS UL30A ikke udstyret med et optisk drev.

Set til:

5.430,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Det spændende er så: Holder løftet om 12 timer på batteriet? Windows rapporterer en levetid på 5-6 timer, og selv om det er fint, er det langt fra det lovede. Vi fandt dog meget hurtigt den skyldige: Windows Live. Efter at vi havde fjernet denne forinstallerede programpakke og strømsluger, steg batteri­levetiden til 11 timer. Ved bl.a. at reducere lyset og slå trådløst netværk fra kommer de 12 timer pludselig inden for rækkevidde.

Tilslutningsmæssigt er der et bredt udvalg af USB-porte, skærmudgang, lyd- og netkort samt en kortlæser til SD-kort. Den bærbare er bred nok til at rumme et tastatur i fuld størrelse og en skærm på 13,3 tommer med en opløsning på 1366 x 768 pixels. Selv om der ikke er noget dvd-drev, får det forholdsvis store batteri vægten til at lande på 1,8 kg.

Beder om en dvd
Computeren er udstyret med Windows 7. Det fungerer godt, og vi bemærker, at opsætningen af Windows går mærkbart hurtigere end under Vista – men griner stille, når vi bliver bedt om at holde dvd’er klar til at brænde sikkerhedskopi af hele systemet. Der følger heldigvis en gendannelses-dvd med, der kan bruges fra et eksternt dvd-drev. Interessant nok er der også indbygget et alternativ til Windows, nemlig et lille Linux-system. Her kan du koble på trådløse netværk, brow­se, bruge Skype og afspille digital musik fra harddisken. Det starter på et øjeblik og er nemt at bruge. Vi savner dog dansk tastaturlayout.

Skærmen har en god lysstyrke og flotte farver, men en betragtningsvinkel lidt på det jævne.

Musepladen kan bruges til musefagter. Det er genveje, som udføres med fingerbevægelser på pladen. Museknapperne er samlet i en smal bjælke, der er hård at trykke på.

Det er ikke lige frem ydelsen, der sælger computeren. Harddisken er ganske hurtig, men den strømbesparende Intel-processor er ingen hurtigløber. Har du brug for en kraftig processor, er der bedre alternativer. ASUS UL30A er derimod en kompakt, veldesignet bærbar med en fremragende batterilevetid.

Fakta

• CPU: Intel Core 2 Duo 1,3 GHz
• Ram: 4 gigabytes
• Harddisk: 500 gigabytes
• Skærm: 13,3 tommer blank
• Opløsning: 1366 x 768 pixels
• Cd/dvd: Nej
• 3D-grafik: Nej
• Vægt: 1,8 kg
• Webkamera: 0,3 megapixels

  • Rekordlang batteritid

  • Meget kompakt

  • Ekstra styresystem

  • Stille

  • Moderat ydelse

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Gratis layoutprogram

Gratis layoutprogram

PagePlus er et helt gratis program, der er nemt at komme i gang med. Det store udvalg af guider lader dig lynhurtigt opbygge færdige dokumenter, som du kan undersøge og eksperimentere videre med på egen hånd.

Læs mere

Defragmentere

Defragmentering er at organisere filerne på harddisken sådan, at de ligger samlet. Defragmentering skaber også plads til nye filer og får generelt Windows til at arbejde hurtigere.

Læs mere

Creative I-Trigue 3000

Creative I-Trigue 3000

Lav pris og pænt design hiver karakteren op, men lydkvaliteten er middelmådig.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her