Cookie- og privatlivspolitik


ASUS PhysX P1 128MB

En dyr udvidelse kun til spilnørderne: Et kort hvis eneste anvendelse er at sige: Se hvad jeg har råd til!

Set til:

1.875,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

En killer aplication er et program/produkt, der gør et andet helt uundværligt. For 3D-grafikortene var det skydespil som Quake, der viste, hvad en pc pludselig kunne udrette i form af realistisk grafik. Salget af iPoden lettede for alvor da Apples musikbutik åbnede og gjorde det nemt at putte musik på afspilleren.

Dette udvidelseskort mangler i den grad en killer application. For at sige det mildt er teknologien bag kun marginalt interessant og det gør kun en forskel i en håndfuld computerspil ejer man ikke et af dem, så er det bare endnu en larmende og meget dyr blæser.

Grafikkort er gået hen og blevet ekstremt avancerede små computere med utrolige mængder regnekraft. De aflaster pcens processor ved at lave alle de avancerede grafikberegninger. En stor del af disse beregninger har med fysik at gøre. Hvad sker der, når to objekter rammer hinanden, hvordan reflekteres lys i vand, røg eller andre partikler? Firmaet Aegia har så udviklet en tophemmelig chip, der kun beregner fysik og tager byrden fra grafikkortet. I teorien skulle det give endnu pænere spil og muligheden for spil, hvor man i højere grad kan påvirke stationære objekter et eksempel er de fleste krigsspil, hvor selv den mindste busk kan stoppe en 50 tons kampvogn. Med en fysik-coprocessor er der regnekraft til at lade vægge vælte, lade eksplosioner sprede sten m.m., der bliver liggende og generelt gøre fysikken mere virkelighedstro. Men det kræver at spillene udnytter muligheden.

Med Asus PhysX-kort medfølger spillet Ghost Recon: Advanced Warfighter, som er et af de få spil, der udnytter teknologien. Og vi kan godt tøjle vores begejstring. Uden kortet (og med et halvdyrt grafikkort) var spillet pænt. Med kortet var spillet marginalt pænere. Røg bølgede mere virkelighedstro gennem luften og eksplosioner så bedre ud. Spillet gik også lidt hurtigere, men selvom vi kunne smadre glas og skyde bilers hjul i stykker, havde det ingen praktiks effekt på spillet.

Du skal have mange penge og interessere dig meget for spil for at overveje dette kort og selv da, vil vi opfordre dig til at se tiden an. Hvis ikke en masse spiludviklere tager teknologien til sig, så bliver PhysX et irrelevant sidespor.

Fakta

ASUS PhysX P1 128MB
Asus henviser til nærmeste forhandler på hjemmesiden.

  • Bedre fysik i spil

  • Påvirker kun spil

  • Virker kun i en håndfuld spil

  • Giver marginale forbedringer

  • -Koster som et godt grafikkort

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Pålidelig backup og gendannelse

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Gratis layoutprogram

Gratis layoutprogram

PagePlus er et helt gratis program, der er nemt at komme i gang med. Det store udvalg af guider lader dig lynhurtigt opbygge færdige dokumenter, som du kan undersøge og eksperimentere videre med på egen hånd.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her