Cookie- og privatlivspolitik


ASUS Eee PC1005PE

Denne nye minibærbare viser en tendens fra den første netbook, der også kom fra ASUS: De skal altså være lidt større. Skærmene på den første generation af de små bærbare var på syv tommer, og skærmen på PC1005PE er på 10,1 tommer.

Set til:

2.502,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Derudover er der det sædvanlige udvalg af USB- og netporte, kortlæser, trådløst N-netværk og Bluetooth samt en harddisk på 250 gigabytes. Dvd-drev er der ikke plads til, ligesom der ikke er nogen digital video-udgang, og det indbyggede webkamera er på beskedne 0,3 megapixels.

Udpakning og opsætning går uden problemer. Kabinettet er i blank sort, der lystigt reflekterer omgivelserne, men skærmen er heldigvis af den matte udgave. Opløsningen på 1024 x 600 er fin, farver og skarphed er helt i orden. Musepladen er markeret med prikker, hvilket gør den nem at føle, og museknapperne er monteret under pladen, ikke ved siden af den. Både plade og knapper fungerer glimrende.

Tastaturet er nærmest i fuld størrelse, og man kan skrive på det i timevis uden smerter i håndleddene. Den meget kompakte lader kan fylde batteriet op på tre timer under brug, og derefter kan den lille computer køre op til 14 timer. Under vores test, der bestemt ikke sparer på strømmen, holdt den over 9 timer, så 14 timer ved normal behandling er sandsynligt.

Pc’ens flotte batteritid har dog en pris på ydelsessiden. Vi målte en ydelse, der ligger mærkbart under en 1.-generations-netbook fra Acer. Ved at omstille til maksimal ydelse får Eee PC en ydelse på linje med andre netbooks, men stadig under kraften i almindelige bærbare.

Computeren har Windows 7 Starter, der mangler en del codecs til lyd og video, og man kan ikke vælge nyt baggrundsbillede. Det kan undre, at ASUS ikke bare bruger Linux.

Det gør de dog delvist, for der er indbygget et ekstra operativsystem, der rummer nogle få programmer. Her er fx Skype, en browser og et chatprogram. Systemet starter på et øjeblik og lader dig bruge centrale internetfunktioner på en ukompliceret måde. Det kunne ASUS sagtens udbygge, så det blev et komplet operativsystem.

Fakta

• Ram: 1 gigabyte
• Harddisk: 250 gigabytes
• Skærm: 10,1 tommer
• Opløsning: 1024 x 600
• Ladetid: 3 timer
• Batteritid: 9-14 timer
• CPU: Intel Atom N450,
1,67 GHz
• OS: Windows 7 Starter
• Vægt: 1,27 kilo

  • Ekstra styresystem

  • Godt tastatur

  • Meget lang batteritid

  • Moderat ydelse

  • Windows 7 Starter

Eksterne links
Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Pålidelig backup og gendannelse

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Logitech MX Revolution

Logitech MX Revolution

Hjulet er det revolutionerende omdrejningspunkt på en mus, der gør pc-arbejde nemmere.

Læs mere

En ordentlig lydoptager

En ordentlig lydoptager

Audacity er et komplet lydstudie, der gør det muligt at optage ubegrænset meget lyd, endda i mange spor, og derefter redigere og mikse resultatet, som du har brug for.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her