Cookie- og privatlivspolitik


Asus Eee Pc EB1006

Er du ude efter en mini-pc til lette opgaver og måske som musikserver, er Asus Eee PC et oplagt valg.

Set til:

2.300,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Ser man alene på specifikationerne, kunne man tro, at her var tale om en netbook. Men der er tale om en mini-pc – en komplet computer i miniformat. En sådan type har været fremme længe. Det smarte er, at du får en ultralille komplet computer, der ikke fylder meget, og som er stort set støjsvag.

Det er den, fordi den i høj grad benytter teknologi fra bærbare computere. Altså små komponenter med en meget lille varmeudvikling. Og nu er de kommet med teknologi, som vi kender fra de små bærbare netbooks. Altså med den lidt svage Intel Atom-processor, et hæderligt grafikkort og en forholdsvis lille harddisk. Til gengæld kan prisen holdes nede på 2.300 kroner inklusive tastatur og mus, som desværre også er i mini­format, og du vil hurtigt lede efter bedre alternativer, da kvaliteten er lidt for ringe.

Styr pc’en på afstand
Så en mini-pc af den kaliber, som ASUS tilbyder her, er altså ikke den, du skal bruge til kraftig billedbehandling eller tunge 3D-spil. Men Asus har været fornuftig og installeret Windows XP i stedet for Vista. Det gør, at Eee PC med de 2 GB ram har en hæderlig ydelse. Der medfølger da også fjernbetjening, så du kan styre nogle multimediefunktioner direkte, fx afspille musik eller film. Og da den lille mini ikke larmer eller fylder meget, er den også oplagt som den enhed, du bruger sammen med dit stereoanlæg, som musikserver eller til at få adgang til internettet via fladskærms-tv’et. Der er både trådløst netværk og HDMI-tilslutning som de fleste fladskærms-tv har.

Asus Eee PC EB1006 er generelt nydeligt bygget. Kortlæseren er gemt bag et lille låg på fronten. Der er dog kun to USB-tilslutninger bag på computeren, og derfor bliver man ofte nødt til at åbne fronten for at få flere enheder tilsluttet. Det er en lille skønhedsfejl efter vores mening.

Asus’ lille pc er på mange måder alle pengene værd, hvis man kan nøjes med den lidt svage ydelse.

Fakta
  • Fint design

  • Fjernbetjening

  • Pris

  • Får få USB-tilslutninger

  • Tastatur og mus

Eksterne links
Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

En ordentlig lydoptager

En ordentlig lydoptager

Audacity er et komplet lydstudie, der gør det muligt at optage ubegrænset meget lyd, endda i mange spor, og derefter redigere og mikse resultatet, som du har brug for.

Læs mere

Endnu flere gratisprogrammer og gratis services

På nettet kan du finde bunkevis af lovlige programmer - helt gratis. Komputer for alle har udvalgt de bedste til dig.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her