Cookie- og privatlivspolitik


ASUS eee-pc

2400 kroner for en bærbar, der klarer stort set alle opgaver, er uhørt billigt. Men det er lykkedes for ASUS og det endda i en størrelse og vægtklasse for sig.

Set til:

2.400,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

2400 kroner for en bærbar, der klarer stort set alle opgaver, er uhørt billigt. Men det er lykkedes for ASUS og det endda i en størrelse og vægtklasse for sig. Man kan købe en bærbar til 4-5 gange prisen, som ikke er mærkbart hurtigere, så ikke nok med at ASUS’ minimalistiske genistreg kan en masse, den har også et kæmpe potentiale.Nørder kender Asus som producenter af kvalitetsindmad som bundkort og grafikkort til pc’er. De fleste andre har aldrig hørt om firmaet. Men det er faktisk den taiwanesiske hardwareproducent, som leverer alt det, der er gemt bag den hvide lak og børstede aluminium på Apples populære bærbare. ASUS prøver ikke at konkurrere med sin amerikanske partner, men har i stedet skelet til One Laptop Per Child-programmet (OLPC), der skulle sikre, at børn i ulande kunne få hver deres pc til undervisningsbrug. ASUS har spurgt sig selv, hvor billigt man kan lave en rigtig bærbar; og de har tænkt på unge og undervisning, da de valgte specifikationer og programmer.Ud af boksen får man en vaskeægte bærbar med trådløst netværk, webcamera, stereohøjttalere, og så alt det en bærbar ellers har. Bare mindre. Eee er ikke for de fumlefingrede, men til gengæld lever den op til det første af de tre e’er. E for ’easy’ (nem).ASUS har valgt en specialiseret version af det gratis Linux-styresystem. Det har sparet en masse penge, der ellers ville være gået til Microsoft for en Windows-licens, men det har også givet mulighed for at specialisere alle programmer til Eee-pc.Den starter hurtigt op og giver adgang til tekstbehandling, internet, undervisning, ordbøger og masser af underholdning.Looket er lidt halvfemseragtigt og slet ikke rundt og rart som noget fra Apple. Men det er funktionelt, hurtigt og ikke mindst strømlinet. Vil man have nye programmer har Asus gjort processen supernem, og det er kun, hvis man vil have andre programmer, end dem ASUS foreslår, at man skal igennem lidt krumspring. Men muligheden er der, og selv hvis man vil installere Windows, kan det lade sig gøre, og de nødvendige drivere medfølger.Eee-pc kan måske ikke i lækkerhed og design måle sig med den anden superomtalte minibærbare: Apples Macbook Air, men den er faktisk mindre, om end den er tykkere omkring midten, og så koster den en femtedel. Den har ingen harddisk, men benytter i stedet flash-ram (som i USB-nøgler og hukommelseskort). Det betyder at lagekapaciteten er minimal, men til gengæld kan din Eee-pc tåle at blive tabt et par gange.Det er svært at finde noget at kritisere på Eee-pc. Selvfølgelig har den sine svage sider, men set i forhold til pris og de begrænsninger den minimale størrelse nødvendigvis vil give, så er de altså svære at lægge ASUS til last, og Eee-pc er havnet højt på vores ønskeliste som rejsebærbar.ASUS Eee-pc kan købes fra juni.

Fakta
  • Lille

  • Billig

  • Masser af software

  • Udvidelsespotentiale

  • Kikset ergonomi

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

NorthQ harddisk kabinet NQ-2900

NorthQ harddisk kabinet NQ-2900

Hvis du har brug for stor, flytbar diskplads og kan leve med støjen, er NQ-2900 et godt valg.

Læs mere

ZyXEL Network Storage Appliance NSA-220

ZyXEL Network Storage Appliance NSA-220

ZyXEL gør det nemt at være avanceret, og deres nye netværksharddisk byder på masser af funktioner og succesoplevelser.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her