Cookie- og privatlivspolitik


Apple Time Capsule

Rigtig smart løsning til backup af familiens vigtige filer. Men prisen er for høj.

Set til:

2.299,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Ideen er oplagt: Indbyg en harddisk i det trådløse
accesspoint, og man har trådløs backup. Det er præcis, hvad Apple har gjort i deres Time Capsule.

Det er groft sagt blot et trådløst net med en harddisk. På mange måder minder det om deres almindelige accesspoints, hvor man via USB-stik kan tilslutte en ekstern harddisk, der på den måde bliver trådløs. Det er altså meget enkelt, men rigtig smart fundet på.

Og når det samtidig er pakket i en lækker hvid kasse som Apples, betyder det, at man har et accesspoint, som man gerne stiller frem i dagligstuen.

Da det er et Apple-produkt, fungerer det også bedst med en Mac. Således har pc-brugere ikke funktionen Time Machine, som er indbygget i Apples styresystem. Et program, som automatisk tager backup af din harddisk flere gange dagligt. Fidusen er, at du så kan gå tilbage og hente en fil, som du måske har slettet ved en fejl. Men bortset fra det mærker du ikke som pc-bruger, at du har fat i et Apple-produkt, i det øjeblik du har fået tilslutning til netværket. Ikke så underligt, da teknologien indeni jo ikke er Apples egen, men højst sandsynlig fra en af de store netværksvirksomheder.

Netværksdelen er hurtig og fungerer med computere, der har 802.11a-, b- og g-netværk. Men det virker også med den nye, hurtige n-standard.

Harddisken dukker op i Stifinder som en almindelig ekstern disk, og har du n-netværk på din pc, kan du overføre filer meget hurtigt. Det bliver hurtigt vanedannende at have en harddisk indbygget i netværket, da det er rart konstant at have en harddisk, hvor man kan lægge filer og mapper, tage backup og så videre.

Selve enheden har to kabelnetværkstilslutninger, som kan køre med gigabit-hastighed. Men der er også et USB-stik, hvor man kan tilslutte fx en printer og gøre denne trådløs. Denne del fungerer i praksis ret smerte­frit, hvis printerdriveren til din printer vil ”spille med”.

Harddisken er på 500 gigabytes, men fås også med en 1-tera­byte-disk. Prisen på 2.299 kroner er lidt høj i forhold til det, man får i praksis. Men ønsker man sig et unikt produkt og er på udkig efter et nyt trådløst netværk, er det absolut værd at overveje Time Capsule.

Fakta
  • Hurtigt netværk

  • Indbygget harddisk

  • USB-port til printer

  • Noget virker kun med Mac

  • Høj pris

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Pioneer DVR-560H-K

Pioneer DVR-560H-K

En brugervenlig harddisk- og dvd-optager, som byder på nogle gode funktioner og muligheder. Men den har sine begrænsninger.

Læs mere

Endnu flere gratisprogrammer og gratis services

På nettet kan du finde bunkevis af lovlige programmer - helt gratis. Komputer for alle har udvalgt de bedste til dig.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her