Cookie- og privatlivspolitik


Apple iPod touch

Den nye iPod er flere år foran konkurrenterne. Vi har som nogle af de første i landet prøvet vidunderet, der begejstrede os fra første sekund.

Set til:

2.299,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Der er ikke meget, der tyder på, at Apples meget omtalte iPhone kommer til disse breddegrader foreløbig. Formentlig af samme grund har den amerikanske gigant netop sendt deres nye iPod på markedet, der til forveksling ligner iPhone. Men iPod touch er mere elegant og kun otte millimeter tyk.

Den kan dog ikke telefonere og tjekke e-mail, men ellers er der ikke sparet på fantastiske muligheder. Man kan fx surfe lynhurtigt på internettet via den indbyggede Safari-browser og en trådløs net-forbindelse. I modsætning til browsere på mange mobiltelefoner, er der her tale om en ægte en af slagsen, der viser hjemmesider fuldstændig, som man kender det fra computeren. Man styrer alt med en finger på den trykfølsomme skærm. Trykker man to gange zoomer man ind på dele af en hjemmeside, og kan uden problemer læse alt. Vender man iPod touch 90 grader får man internettet i bredformat. Det tastatur, der kommer frem på skærmen er i øvrigt ret nemt at skrive på.

Selve iPod-delen byder på en musikafspiller, der som resten af denne fantastiske gadget, efterlader konkurrenterne håbløst bagefter. Her er godt nok ingen FM-radio, men hvad gør det, når man kan styre op til 3000 sange med pegefingeren. Man kan bladre i pladecovers, rulle ned over alle sange eller kunstnere ved at strejfe skærmen, og som noget helt unikt, kan man købe musik i Apples Wifi Music Store. Sangene hentes trådløst direkte til iPod’en og kan efter cirka ti sekunder nydes via de medfølgende hovedtelefoner, der faktisk byder på en udmærket lyd.

Man kan også overføre film og videooptagelser fra sin computer, som man kan se på den 3,5 tommer store skærm, der ikke findes bedre. Farverne er flotte og skarpheden helt i top. Der er i øvrigt også masser af underholdende filmklip i den mobile udgave af YouTube, der også er standard på touch. Ens fotos vises selvfølgelig også i knivskarp kvalitet, og man bladrer og zoomer på skærmen på samme futuristiske og ualmindeligt elegante måde som før nævnt.

Desuden er der blevet plads til verdensur med alarm, lommeregner, kalender og telefonbog, og det hele kører fuldstændig uproblematisk.

Apple sparede ikke på de store armbevægelser, da de i september varslede en ny frelser på jord. Vi må bøje os i støvet for det ultimative inden for mobil underholdning. Den kan alt, hvad vi blev lovet, og man tror knap sine egne øjne – så imponerende er den.

Fakta
  • Trykfølsom skærm

  • Indbygget trådløst netværk

  • Suveræn brugervenlighed

  • Fantastisk gadget

  • Ingen e-mail

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Pålidelig backup og gendannelse

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

En ordentlig lydoptager

En ordentlig lydoptager

Audacity er et komplet lydstudie, der gør det muligt at optage ubegrænset meget lyd, endda i mange spor, og derefter redigere og mikse resultatet, som du har brug for.

Læs mere

Gratis layoutprogram

Gratis layoutprogram

PagePlus er et helt gratis program, der er nemt at komme i gang med. Det store udvalg af guider lader dig lynhurtigt opbygge færdige dokumenter, som du kan undersøge og eksperimentere videre med på egen hånd.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her