Cookie- og privatlivspolitik


AION

AION er et forrygende flot og gennemført onlinerollespil. Det tilføjer dog intet nyt og er lidt sværere at tilegne sig end de mere gængse spil i genren som fx World of Warcraft.

Set til:

339,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

AION er den sidste nye store satsning fra den koreanske spiludvikler NCsoft. I onlinerollespillet kæmper to bevingede racer om verdensherredømmet. Slagene udkæmpes på magi, sværd, buer og deslige i to eventyrlige verdener Elysea og Asmodae. Landskabet er fabelagtigt og her kan man finde alt det et godt onlinerollespil skal kunne. Man kan flyve fra by til by, gå i banken, sende post og tage på eventyr med nye eller gamle venner. Sammen eller alene kan man udforske skove, sumpe og bjergområder mens man hele tiden stræber efter at blive bedre og dygtigere, så man en dag kan folde vingerne ud og udfordre spillere af den anden race til dyst i ingenmandslandet The Abyss, som svæver faretruende mellem de to verdener.

Bunkevis af missioner
Grafikken glider fint på en nyere pc med en solid bredbåndsforbindelse, men det tager lang tid at stige i graderne, hvis man bare slår sig løs på de lokale monstre. Heldigvis er der bunkevis af missioner, at kaste sig over, og man bliver belønnet med både guld, erfaringspoint og våben eller udstyr på mange af dem. Det er nok også her, at AION måske alligevel kan give konkurrenterne lidt at tænke over. Deres hjælpesystem til missioner og spillet generelt er næsten fantastiske. Der er indlejret små videosekvenser som yderst pædagogisk (på engelsk) forklarer, hvordan man bruger sine evner eller samler en gruppe spillere til en mission. I selve missionsvinduet kan man også klikke på de dyr eller den person man skal finde og få vist deres position på sit kort. Nogen vil måske mene, at det kan ødelægge spilleglæden, men i det mindste skal man ikke bruge oceaner af tid på at søge forgæves. Etablerede spil som World of Warcraft og Lord of The Rings Online har da også tilføjet mange lignende hjælpefunktioner i deres seneste spiludvidelser, så det er ikke noget NCsoft har opfundet selv. Det er dog forfriskende at se så godt udført i et spil allerede fra start, for hjælpefunktionerne er virkelig godt tænkt og gennemført i AION.

Når det så er sagt, er spillet dog næppe for begyndere. Det koreanske ophav kan mærkes, for der skal hakkes lidt mere løs på monstrene end i andre lignende spil. Fjender og venner kan også have en tendens til at minde om noget fra en japansk tegnefilm eller kinesisk børnebog – som fx tykke pandalignende bjørne med forklæder og kødøkser. NCsoft, der står bag spil som Lineage, Guildwars og City of Heroes, har da også haft ekstrem succes i Korea og Asien generelt. Nogle asiatiske teenagere kan bruge dagevis på at hakke løs på de samme monstre i deres jagt på guld, materialer og berømmelse. Hvis man ikke lige har tid til at bruge 12 timer om dagen på såkaldt hack-and-slash kan man stadig få en god fornøjelse ud af disse spil. Og selv om AION på mange måder minder om et af NCsofts andre og mere krævende spil – Lineage II, er det lettere at gå til, og det er ikke helt så svært at stige i erfaring. Hvis du allerede har prøvet at spille rollespil på nettet, vil vi derfor godt anbefale, at du tager et kik på AION. Men hvis du er ny til genren, bør du nok i stedet prøve kræfter med spil som World of Warcraft eller Guildwars.

Fakta

Fornuftigt og flot spil med et rigtigt godt hjælpesystem, men der skal hakkes og nakkes lidt for meget. Koster ca. 100 kr. om måneden at spille. De første 30 dage er gratis. Kræver en bredbåndsforbindelse og en nyere pc.

  • Flot grafik

  • God hjælp

  • Man får vinger!

  • Ingen nytænkning

  • Lidt for asiatisk

www.aiononline.com

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

En ordentlig lydoptager

En ordentlig lydoptager

Audacity er et komplet lydstudie, der gør det muligt at optage ubegrænset meget lyd, endda i mange spor, og derefter redigere og mikse resultatet, som du har brug for.

Læs mere

Notesblok

Notesblok er et af de programmer, der altid følger med Windows. Programmet bruges til at redigere små tekster.

Læs mere

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her