Cookie- og privatlivspolitik


Acer Aspire One

Vi er imponerede over mini-pc’en, der er et godt supplement til din almindelige pc.

Set til:

2.799,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Mini-pc’er eller netbooks, som nogle kalder dem, er de superlette og meget billige bærbare computere, som vrimler frem for tiden.

Vi har prøvet Acers bud på en af de nye smarte bærbare, der giver udtrykket
ultrabærbar en helt ny mening. Med en vægt på omkring 1 kilo skal man normalt betale mange tusinde kroner for en ultrabærbar. Disse koster typisk omkring 3.000 kroner. Den testede Acer Aspire One koster kun 2.299 kroner med Linux-styresystem og 2.799 kroner med Windows XP.

Ja – du læste rigtigt. Det er ikke Windows Vista, men den ældre XP. Grunden er, at den nye mini-pc er langtfra så kraftig som en normal ultrabærbar, og den er da heller ikke tænkt som en konkurrent til denne. Den er ment som en ultrabærbar, vi alle kan have med rundt, så vi kan udføre almindelige pc-opgaver og komme på nettet. Maskinen er udstyret med den nye Intel Atom-processor og en skærm på blot 8,9 tommer og er slet ikke kraftig nok til spil (medmindre det er tetris eller 7-kabalen), tung billedbehandling eller andre omfattende pc-opgaver. Den er bygget til det basale, og til det er den helt perfekt.

Vejer 1,26 kg
Den testede model har en almindelig harddisk på 120 GB, og vægten er omkring 1,26 kg. Vælger man modellen med flashhukommelse, kommer den ned under den magiske grænse på 1 kilo! Skærmen er ikke stor, og man savner især lidt plads i højden, når man skriver i fx Word. Det skyldes ikke mindst, at den er i bred­format. Til gengæld er opløsningen ret høj i forhold til skærmens størrelse.

I praksis fungerer Aspire One rigtig godt. Trods en bredde på blot 24,9 cm har den alligevel et tastatur i størrelsen 95 procent – dog uden numerisk tastatur. Det betyder, at man kan hvile hænderne på computeren og skrive med 10-finger-system. Det er langtfra alle mini-pc’er, man kan det med. Når den bruges til helt almindelige pc-opgaver, er den hurtig.

Som vi ser det, er fremtiden for de nye mini-pc’er lige så lysende, som den pink farve, man blandt andet kan få Aspire One i. Den er et fremragende supplement til din almindelige pc – ikke en erstatning. Og med mobilt bredbånd, som kan købes sammen med Aspire One, vil du kunne hente mail og surfe på nettet, uanset hvor du er.

Fakta
  • Ultramobil

  • Flot design

  • Lang batteritid

  • Lav vægt

  • Begrænset ydelse

Producentens hjemmeside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Problemer med farverne

Problemer med farverne

Denne skærm efterlader et ret blandet indtryk. Den er solidt bygget og burde være rigtig god. Men farvebalance, betjening og kontrast falder igennem.

Læs mere

Pålidelig backup og gendannelse

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her