Cookie- og privatlivspolitik


A-data Solid State Drive 2,5”

Solid-state-disken har masser af fordele i forhold til en traditionel disk. Vi glæder os til, at prisen går ned.

Set til:

1.500,00 kr
Tjek priser

Vores karakter:

Læsernes vurdering:

 

Ifølge producenten af dette drev er der tale om fremtidens harddisk. Ingen bevægelige dele, lydløs, lavt strømforbrug og meget modstandsdygtig over for slag og stød. Det lyder jo godt, og måske er der noget om snakken.

Et solid-state-produkt bruger meget fysisk plads i forhold til lagerpladsen, og sådan er det også med harddisken fra A-data. Sammenlignet med en almindelig disk er det sølle, at den kun har 32 gigabytes. Til gengæld er den let, totalt lydløs, og så bliver den ikke varm selv efter lang tids brug. Teknikken er den samme, som man kender den fra hukommelses­kort til bl.a. kameraer og telefoner.

Flere producenter af små bærbare computere har allerede set lyset og forsynet deres maskiner med solid-state-diske, og denne harddisk er også designet til bærbare computere.

I en traditionel harddisk skal et læsehoved bevæge sig rent fysisk hen over nogle roterende plader for at finde frem til noget bestemt. Så en solid-state-disk burde være hurtigere, netop fordi der ikke skal bruges tid på at få mekaniske dele til at komme på plads. Sådan er det i teorien, men hvordan er det i virkeligheden?

Vi prøvede at sammenligne hastigheden mellem solid-state-disken og en almindelig harddisk ved at overføre nogle store filer til begge
typer og måle overførsels­hastigheden. Resultatet var, at solid-state-disken er marginalt hurtigere. Prisen pr. GB gør desværre, at den ikke kan konkurrere med en almindelig harddisk. Endnu.

Fakta
  • Ingen bevægelige dele

  • Lydløs

  • Tåler stød

  • Dyr

  • Lav kapacitet

Producentens hjemmside

Læs mere om...
Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Nintendo Wii

Nintendo Wii

Fantastisk koncept, men vi venter på et spil, der udnytter Wiis muligheder til andet end sport light.

Læs mere

Gratis layoutprogram

Gratis layoutprogram

PagePlus er et helt gratis program, der er nemt at komme i gang med. Det store udvalg af guider lader dig lynhurtigt opbygge færdige dokumenter, som du kan undersøge og eksperimentere videre med på egen hånd.

Læs mere

Pålidelig backup og gendannelse

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Nyeste

Pålidelig backup og gendannelse

Få både hurtig, enkel backup og pålidelige gendannelses-funktioner i Backup & Recovery 15 Home. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Backup & Recovery 15 Home

Komplet kontrol over harddisken

Hold styr på din lagerplads, migrer til nye harddiske og få databackup i Hard Disk Manager 15. (Programmet er på engelsk).

Klik her og hent Hard Disk Manager 15

Bliv ekspert i Windows 10

Bestil Komputer for alle og få masser af tips, guider og programmer til Windows 10 og din pc.

Bestil bladet her