Zentropa logo

Zentropa politianmelder teleselskaber

Filmselskabet Zentropa har politianmeldt de danske teleselskaber, fordi Peter Aalbæk Jensen mener at salget af bredbåndsforbindelser er medvirken til hæleri.

Er de danske teleselskaber medskyldige i hæleri, når deres bredbåndsforbindelser bliver brugt til at hente film ulovligt på nettet? Det mener direktør for film- og produktionsselskabet Zentropa, Peter Aalbæk Jensen. Derfor har han nu politianmeldt teleselskaberne til Vestegnens Politi.

Han skriver i en pressemeddelelse at teleselskaberne bidrager til hæleri, fordi deres bredbåndsforbindelser bliver brugt til at hente film ulovligt. Derudover mener han, at politikerne skal gøre noget for at stoppe det, når den danske filmbranche allerede er i krise.

Direktør fra telekommunikationsindustrien, Jakob Willer udtaler til mobilsiden.dk, at teleselskaberne ikke har noget ansvar for det indhold, der sendes over nettet. Han håber, at det hele er en joke, da det vil være spild af politiets tid, hvis der rent faktisk er indgivet en anmeldelse.

Tal fra anti-piratgruppen RettighedsAlliancen viser, at fem Zentropa-titler er blevet hentet ulovligt næsten 9 millioner gange i perioden 1. juni til 1. september 2014. Den mest hentede er Lars Von Triers ”Nymphomaniac” med 5,5 millioner, herefter kommer ”Kvinden i buret” med 1,8 millioner, den oscar-nominerede ”Jagten” med 853.190, ”Melancholia” med 449.059 og til sidst ”Den skaldede frisør” med 246.365.

Måske er du interesseret i ...