Cookie- og privatlivspolitik


USA kan lukke internettet

USA's præsident kan få beføjelser til at varetage eller helt lukke internettet i en nødsituation. Et nyt lovforslag vil nemlig give meget udvidede beføjelser til USA’s ledelse i en krisesituation.

Et nyt lovforslag er blevet fremført, der skal give USA’s præsident udvidede internetbeføjelser i tilfælde af en nødsituation.

Den såkaldte ”Protection Cyberspace as a National Asset Act” (PCNAA) vil, hvis den bliver vedtaget, betyde at en ny afdeling skal oprettes i det Hvide Hus. Afdelingen skal stoppe cybertyveri, indbrud og angreb mod både den føderale og den private sektor sammen under én ledelse.

Samtidigt vil PCNAAen betyde, at blandt andet bredbånds-udbydere, teleselskaber og søgemaskiner lovmæssigt forpligtes til at følge regeringens krav i en krisesituation, eller risikere bøde-straf.

Forslaget er fremført af den amerikanske senator og forhenværende vicepræsident-kandidat Joe Lieberman, der begrunder sit forslag med behovet for at beskytte den nationale sikkerhed.

“Internettet er måske startet som en kommunikativ besynderlighed for nogen og 40 år siden, men nu er det en nødvendighed i det moderne liv, og desværre én, der er under konstant angreb” lød det fra Joe Lieberman, i sin tale til senatet.

Som forslaget står, er den eneste reelle begrænsning, at det ikke er tilladt at gennemføre aflytning uden en domstols godkendelse. Ellers er der intet der hindrer præsidenten i at lukke eller overtage styringen med store dele af det amerikanske net i en krisesituation.

Det forventes at de meget udvidede beføjelser til præsidenten vil gøre det svært at få lovforslaget igennem i sin nuværende form.

Overvåg dit hjem

Med et IP-kamera kan du holde øje med dit hjem direkte fra din smartphone. Få kameraet med Komputer for Alle for kun 149,50 kr.

Læs mere her

Årets bedste tilbud!

Få landets bedste pc-magasin i hele 2016. Lige nu sparer du 690 kroner, når du bestiller et årsabonnement.

Læs mere

Gratis nyhedsbrev

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev her:

Komputer for alle
Mest læste
Alt om virtual reality

Alt om virtual reality

Hvad er virtual reality? Hvad kan man bruge det til? Bliv klogere på virtual realitys vilde univers her.

Læs mere

Alt om NemID og digital post

Alt om NemID og digital post

Her er 3 GRATIS GUIDER til NemID, borger.dk og digital post.

Læs mere

Få helt styr på Borger.dk

Få helt styr på Borger.dk

GRATIS GUIDE: Her viser vi, hvordan du bruger Borger.dk. Borger.dk er din internetportal, som giver let adgang til tusindvis af offentlige hjemmesider og servicer.

Læs mere

Nyeste

Airbag til din telefon?

VIDEO: Nu kan du bare tabe din telefon - eller kan du?

Læs mere

4 tips til at blive en dronehaj

Det kan være svært at lære at flyve en drone. Vi har samlet de bedste begyndertips til, hvordan du kommer godt i gang.

Læs mere

Tjek mail - mens du laver mad

Smartwatches har indtil nu siddet på armen - nu kan de også hænge på væggen.

Læs mere